Actualitate

Cel mai colorat festival din Cluj are loc în week-end

Holi Festival sau Festivalul Culorilor, evenimentul originar din India şi care simbolizează triumful mistic al binelui asupra răului va avea loc sămbătă la Cluj-Napoca.

“Vino sa iei parte la experienţa care îţi va schimba noţiunea de distracţie” este motto-ul Holi Festival care se desfăşoară sâmbătă pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca. Este un festival diferit de cele în care artiştii urcă pe scenă şi cântă, iar publicul dansează sau cântă împreună cu ei. Holi Festival este cunoscut şi sub numele de Festivalul Culorilor deoarece publicul va dansa pe muzica unor DJ şi se va “colora” cu pudră în şase culori (galben, verde, albastru, roşu, magenta şi purpuriu) pusă la dispoziţie odată cu achiziţionarea biletelor. Publicul trebuie să se îmbrace în haine de culori deschise astfel încât efectul pudrei pe care o vor arunca în timpul petrecerii să fie cât mai vizibil. Toţi participanţii la Holi Festival vor fi coloraţi din cap până în picioare graţie pudrei din plicuri. Organizatorii spun că pudra Holi se află sub un control strict al calităţii, produsă în Germania. Produsul nu este nociv pentru sănătate. Este compus din faină de porumb şi conţine colorant alimentar. Pudra se prezintă sub forma unor particule foarte mici în aşa fel încât să nu poată provoca leziuni la nivelul tractului respirator.

Holi este un festival originar din India, simbolizând victoria mistică a binelui împotriva răului şi se petrece în ultima zi cu lună plină (Purnima) a lunii Phalguna în februarie sau martie. Este unul dintre cele mai vechi festivaluri din India, dar cu siguranţă este cel mai plin de culoare. În această zi nu există bariere de vârstă,gen şi statut social.


Ploaia a amânat festivalul, programat iniţial în mai

Evenimentul trebuia să aibă loc sâmbătă,17 mai, pe platoul Sălii Sportului din Cluj Napoca. Din cauza prognozei meteo organizatorii au hotărât amânarea lui, având în vedere conceptul evenimentului – folosirea de substanţe colorate. Organizatorii spun că biletele nu îşi pierd valabilitatea. Deţinătorii de bilete pot intra la eveniment în dată de 28 iunie 2014. „Conceptul evenimentului se bazează pe folosirea unor substanţe sub formă de pudră colorată care, în ploaie, nu poate fi aplicată. Vă aşteptăm pe data de 28 iunie”, a declarat organizatorul Holi Festival Tour România 2014, Virgil Ştefan.
Odată cu amânarea evenimentului de pe platoul Sălii Sportului din Cluj Napoca s-a amânat şi After Party-ul Holi Festival Tour România care trebuia să aibă loc în Clubul Bamboo din Cluj Napoca. After Party-ul Holi Festival Tour se va susţine tot în Club Bamboo la o dată ulterioară care va fi anunţată de organizatori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter