Actualitate

Cu ce se laudă primarul Emil Boc la doi ani de mandat

Multe din proiectele promise de primarul Emil Boc la început de mandat sunt tot în faza de derulare, deşi trebuiau încheiate de cel puţin un an: Sala Polivalentă, sistemul de ticketing, Bike Sharing, parking pe strada Negoiu etc.

La doi ani de mandat, primarul Emil Boc şi-a făcut public bilanţul: o listă de zeci de proiecte pe care le-a încheiat din 2012 până în prezent şi proiecte care sunt în derulare. Singurul lucru pe care şi-l reproşează edilul şef este întârzierea proiectelor Sala Polivalentă şi apariţia noului Plan Urbanistic General. “Nu sunt mulțumit pe deplin de ceea ce am făcut în acești doi ani. Proiecte precum Sala Polivalentă sau PUG puteau fi mai avansate - motive independente ne-au împiedicat ca ele să fie gata până la acest moment; Sala Polivalentă va fi gata în noiembrie, iar noul PUG sperăm să intre spre aprobare în octombrie”, a scris primarul Emil Boc la prezentarea raportului pe care l-a făcut public atât pe site-ul Primăriei cât şi pe pagina oficială de Facebook.

Proiecte întârziate sau blocate, pe lista proiectelor în derulare

La începutul anului trecut, la jumătate de an de la preluarea mandatului, primarul Emil Boc le promitea clujenilor că vor fi terminate proiecte precum Sala Polivalentă, sala de sport de la Colegiul Naţional George Coşbuc, introducerea sistemului de ticketing la transportul în comun, parking pe strada Negoiu, modernizarea fostului cinematograf Dacia din Mănăştur, începerea lucrărilor la Centrul Cultural Transilvania, proiectul Bike Sharing, Buftea de Cluj. În 2014, la un an şi jumătate de la promisiunile respective şi la doi ani de mandat, proiectele pe care le enumera Boc atunci sunt tot neterminate.


La Sala Polivalentă încă se lucrează, la fel şi în cazul sălii de sport, sistemul de ticketing nu este finalizat, lucrările la parkingul de pe Negoiu sunt blocate, fostul cinematograf Dacia este tot în ruină, lucrările la Centrul Cultural Transilvania sunt blocate şi pe şantier au crescut bălării şi copaci. Proiectul Bike Sharing se mişcă în ritm de melc, nici urmă de piste de biciclete noi, iar Buftea de Cluj este departe de încheiere.

Se lucrează de patru ani la noul PUG

Apariţia noului PUG se află pe lista proiectelor în derulare, deşi acest document trebuia să fie gata demult, demersurile fiind începute începute în urmă cu patru ani. Dosarul cu documentaţia pentru noul PUG se află acum la Consiliul Judeţean Cluj care mai trebuie să dea doar avizul final, dar acest lucru nu poate fi făcut până când Primăria Cluj-Napoca nu depune la dosar un studiu pedologic privind introducerea terenurilor în intravilanul municipiului.


În derulare, dar în ritm de melc, se află şi proiectul privind refaţadizarea clădirilor istorice din centrul oraşului. Din 2013 când a fost aprobată hotărârea de Consiliu Local privind marea refaţadizare, Primăria a reuşit doar să trimită notificări către proprietari. Potrivit calendarului stabilit, până la sfârşitul lui 2014 ar trebui reparate clădirile de pe aproximativ 20 de străzi, deşi este greu de crezut că acest lucru se va întâmpla ţinând cont că acum proiectul este în stadiul de consiliere a proprietarilor clădirilor. 

Cablurile aeriene urâţesc cerul în continuare

Primarul a trecut proiectul privind mutarea cablurilor în subteran tot pe lista proiectelor în derulare. Acest proiect trebuia să fie gata din 2011, dar în 2014 doar de pe câteva străzi au fost mutate cablurile.


Tot pe aceeaşi listă se află şi modernizarea Băilor Someşeni, mai exact încheierea unui parteneriat public privat între Primărie şi proprietari. De asemenea, în doi ani de mandate, primarul se laudă cu amenajarea a două locuri de joacă pentru câinii cu stăpân.

Zeci de proiecte încheiate “bifate” în raport

Pe lista proiectelor încheiate în cei doi ani de mandat, Emil Boc a notat, printre altele, creşterea numărului de burse pentru elevi, modernizarea unor străzi, cumpărarea de tramvaie moderne, autobuze şi troleibuze, extinderea transportului în comun în zona metropolitană, plata biletelor de autobuz prin SMS, întreţinerea spaţiilor verzi, includerea a 11 străzi noi în programul de deszăpezire, loc pentru picnic pe Valea Gârbăului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter