Actualitate

Jocuri, dans şi curcubei. Amedeia Neamţu şi-a lansat poveştile la Cluj-Napoca

Scriitoarea Amedeia Neamţu şi-a lansat volumul de debut „Poveşti colorate din ţara curcubeilor” şi la Cluj-Napoca.

Lansarea a avut loc în cadrul unui eveniment plin de cântece şi jocuri, la care au participat zeci de copii, ce a avut loc duminică în Clădirea Casino din Parcul Central.

Cartea conţine şapte povestiri pentru copiii între 4 şi 100 de ani, aşa cum susţine autoarea, şi îi aduce în prim-plan pe „curcubei”, „acei aventurieri mici cât un degeţel care iubesc bucuria şi copiii şi pot transforma orice zi într-o zi excepţională, fiind capabili să schimbe o lume întreagă”.


„Curcubeii s-au născut într-o cameră întunecată unde trei fetiţe poznaşe îşi aşteptau în fiecare seară povestea. I-am creat pentru ele, dar şi pentru mine, pentru a nu uita să mă bucur în fiecare zi de lucrurile din jur, pentru a nu uita că întotdeauna după ploaie şi nori apare curcubeul. Sau curcubeii, în cazul nostru. Ceea ce e interesant este că foarte mulţi adulţi m-au întrebat dacă eu chiar nu ştiu care e pluralul corect al cuvântului «curcubeu». Le-am spus că ştiu, dar am vrut să ieşim din tipare, din «ceea ce trebuie» sau «ceea ce e normal» şi să lăsăm imaginaţia să se joace”, a povestit Amedeia Neamţu cu ocazia lansării cărţii.

Autoarea spune că următorul volum va fi lansat anul acesta, în iarnă, iar copiii şi părinţii pot participa la un concurs pe pagina povesticolorate.ro, trimiţându-şi propria poveste, urmând ca cele mai bune dintre ele să fie incluse în următoarea carte.


„Poveşti colorate din ţara curcubeilor” este o carte despre copilărie, culoare şi bucurie, iar poveştile curcubeilor sunt şi povestea oricărui copil între 4 şi 100 de ani care se vede nevoit să aleagă zilnic între soare și nori, bine și rău, zâmbet sau tristețe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter