Actualitate

Poliţiştii au aplicat peste 7000 de sancțiuni contravenționale într-o singură zi

Aproape 350 de şoferi au rămas fără permise într-o singură zi, iar alţi peste 7.000 au fost amendaţi, cei mai mulţi pentru că au condus cu viteză, pentru că au depăşit prin locuri nepermise sau pentru că s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice, potrivit Poliţiei Române.

Polițiștii de la rutieră și cei de la ordine publică au constatat 81 de infracțiuni și au aplicat 7.055 de sancțiuni contravenționale, vineri, în timpul acțiunii coordonate de Poliția Română pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, informează un comunicat al IGPR.

Peste 400 de aparate radar sunt amplasate în "cascadă", de vineri până duminică, pe drumurile cu trafic intens. În prima zi a acţiunii au fost constatate 81 de infracţiuni, dintre care 69 privind încălcarea regulilor de circulaţie şi au fost date 7.055 de amenzi, în valoare de 1.204.253 de lei, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române transmis sâmbătă.


Vineri au fost prezenți în stradă 1.090 de polițiști de la rutieră și 250 de polițiști de ordine publică, fiind utilizate 444 de aparate radar.

Cele mai multe amenzi - 4.070 - au fost date şoferilor care au condus cu viteză, 88 au fost aplicate pentru depăşiri neregulamentare, 34 pentru consum de alcool şi 2.814 pentru alte abateri la regimul rutier.


De asemenea, polițiștii au reținut 338 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 99 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 88 pentru depășiri neregulamentare, 34 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și 117 pentru alte abateri de circulație.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au retras 161 de certificate de înmatriculare.


"Scopul acţiunilor desfăşurate este acela de a salva vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere", a precizat Poliţia Română.

Acţiunea are loc la nivel naţional, fiind coordonată de Direcţia Rutieră, cu sprijinul Direcţiei de Ordine Publică.

Ultimele Stiri
abonare newsletter