Actualitate

Horaţiu Cătărig, ales vicepreşedinte interimar al CJ Cluj, în locul lui Vakar Istvan

Consilierul judeţean Horaţiu Cătărig (PDL) a fost ales miercuri vicepreşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj în locul lui Vakar Istvan, numit săptămâna trecută preşedinte interimar al CJ Cluj ca urmare a arestării preventive a lui Horea Uioreanu.

Horaţiu Cătărig a obţinut 25 de voturi pentru, cinci împotrivă, doi consilieri judeţeni s-au abţinut, iar alţi trei nu au votat.

“Numărul de voturi îmi depăşeşte aşteptările şi în această perioadă de interimat îmi voi duce la îndeplinire atribuţiile. Sunt consilier cu atribuţii de vicepreşedinte”, a spus Cătărig după aflarea rezultatelor.


"Eu ştiam că va fi propus Rareş Rusu pentru acest post", a declarat Remus Lăpuşan.

"Mulţumesc domnule Lăpuşan dar nu mă înscriu în PSD", a replicat Rusu Rareş.


„Aţi votat un om dintr-un partid care a avut pierderi mari la alegerile din 2012. Voi aţi adus un PDL-ist la putere? Nu este bine, probabil că electoratul vă va sancţiona”, a replicat Dănuţ Canta (PSD).

„Eu l-am votat pe domnul Cătărig pentru că l-am reevaluat”, a precizat şi Dorel Secară (PNL).


Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Vakar Istvan (UDMR) a fost votat în 3 iunie noul preşedinte interimar al instituţiei pe perioada suspendării de drept a mandatului de preşedinte, ca urmare a dispunerii măsurii arestării preventive a lui Horea Uioreanu.

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a decis, în şedinţa extraordinară de marţi, ca vicepreşedintele Vakar Istvan să preia atribuţiile funcţiei de preşedinte interimar, după arestarea preşedintelui Horea Uioreanu pentru corupţie.


Vakar Istvan va exercita atribuţiile funcţiei de preşedinte pe durata suspendării din funcţie a preşedintelui Horea Uioreanu.

Vakar Istvan (UDMR) a câştigat în detrimentul celuilalt vicepreşedinte, Ioan Oleleu (PSD). Vakar Istvan a obţinut 23 de voturi din totalul de 33 exprimate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter