Actualitate

Directorul general APIA, "săltat" de DNA pentru abuz în serviciu

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA), Dorel Gheorghe Benu, a fost reţinut, miercuri noapte, de procurorii DNA Suceava.

Directorul general APIA, "săltat" de DNA pentru abuz în serviciu Directorul general APIA, "săltat" de DNA pentru abuz în serviciu

Pe lângă directorul APIA, Dorel Gheorghe Benu, au fost reţinuţi şi directorul executiv adjunct al APIA Suceava, Delia Moldovean şi medicul veterinar concesionar Toma Neculai, după câteva ore de audieri, în cazul privind acordarea ilegală de subvenţii agricole. 
Procurorul şef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat pentru Mediafax că Benu, a fost reţinut pentru 24 de ore, începând cu ora 22.40, iar joi se va pune în mişcare acţiunea penală. Directorul APIA a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Potrivit sursei citate, Benu este cercetat pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului în legătură cu gestionarea fondurilor europene şi protecţia acordată de el suspectei Delia Moldoveanu, director adjunct al APIA Suceava, iar prin ea întregii instituţii APIA Suceava, astfel încât să obţină pe toate exploataţiile subvenţii de la Uniunea Europeană.


Conform anchetatorilor, atunci când DNA a făcut publică ancheta şi a solicitat documente în cadrul cercetărilor, au apărut probe că Benu îi transmitea directorului adjunct al APIA Suceava cum să răspundă la aceste solicitări astfel încât să denatureze adevărul şi să scape de răspundere penală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter