Actualitate

Noi confruntări între armată şi separatiştii din Slaviansk

Forţele ucrainene şi-au intensificat marţi ofensiva împotriva separatiştilor în zona bastionului prorus Slaviansk, în est, unde au loc tiruri susţinute, a anunţat ministrul ucrainean de Interne.

La Lugansk, unde luni au avut loc confruntări puternice, grănicerii au anunţat că situaţia era calmă, dar că insurgenţii continuau să îi încercuiască, alimentând temeri cu privire la un nou asalt.

"O fază ofensivă activă a operaţiunii antiteroriste este în curs în jurul Slavianskului", a scris Arsen Avakov într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook. "Populaţia paşnică de la Slaviansk, Kramatorsk şi Krasnîi Liman este rugată să nu-şi asume riscuri la adresa vieţii, să rămână acasă şi să nu se apropie de locurile în care sunt concentraţi terorişti", a adăugat el.


Ministrul a precizat că "schimburi de tiruri intense" au avut loc la Semenivka, în urma unui atac cu lansatoare de rachete al teroriştilor asupra unor tancuri aparţinând armatei ucrainene. El a anunţat că forţele ucrainene au distrus baraje aparţinând insurgenţilor.

În regiunea vecină, Lugansk, sute de rebeli au luat cu asalt, luni, un post de grăniceri, provocând, potrivit acestora din urmă, opt răniţi în rândul militarilor şi cinci morţi în rândul separatiştilor.

abonare newsletter