Actualitate

Viitorul parking de pe strada Primăverii are proiectant din Iaşi

Au început demersurile pentru construirea celui de al patrulea parking suprateran din cartierul Mănăştur.

Noul parking suprateran care se va construi în cartierul Mănăştur pe strada Primăverii nr. 20 – Aleea Gârbău nr.7 a ajuns la etapa de proiectare. După ce în luna martie a fost lansat anunţul privind licitaţia pentru desemnarea proiectantului, în 2 iunie a fost anunţată firma câştigătoare. Este vorba despre Bodo Invest din Iaşi care a câştigat cu o ofertă de 80.320,68 lei, aproape de patru ori mai mică decât suma estimată de Primăria Cluj-Napoca, mai exact 287.000 lei, fără TVA. Proiectarea parkingului va fi realzată în termen de şase luni de la semnarea contractului.

Firma Bodo Invest s-a înfiinţat în anul 2005 şi prestează servicii şi activităţi în realizarea de proiectare, studii de fezabilitate pentru construcţii civile şi industriale, construcţii hidrotehnice, parcuri eoliene şi drumuri şi poduri. A câştigat diverse contracte cu autorităţile locale din Botoşani, Iaşi, Vaslui şi alte judeţe din Moldova. Printre contractele semnate cu administraţiile publice locale se numără modernizarea parcurilor, realizarea de parcări subterane, reabilitare străzi, drumuri publice, infrastructură transport public etc.


O parte din teren este revendicat

Terenul pe care va fi construit parkingul a fost identificat de Primăria Cluj-Napoca şi are suprafaţa de aproximativ 2.000 mp. Din cauza problemelor juridice legate de teren, o parte fiind revendicată, nu se poate construi pe întreaga suprafaţă disponibilă din zonă. “La acest moment există o situaţie juridică neclarificată care ne împiedică să utilizăm întreaga suprafață - o fâşie din acel domeniu public este revendicată - astfel că, am decis să începem cu proiectarea unui parking de 400 de locuri pe zona nerevendicată, iar după soluţionarea aspectelor juridice să extindem proiectul, în funcţie de analizele ulterioare”, a declarat primarul Emil Boc, în luna martie

În zona respectivă sunt aproximativ 10-15 garaje, terenul fiind înclinat, un spaţiu viran neutilizat.


Porivit conducerii Primăriei, terenul din Mănăştur este singurul pe care municipalitatea îl are la dispoziţie acum în Mănăştur. Primarul a declarat de mai multe ori că au fost identificate şi alte locaţii, în tot oraşul, pentru parkinguri, dar terenurile sunt revendicate.

Două parkinguri există deja în Mănăştur

În cartierul Mănăştur, a fost construit în urmă cu câţiva ani un parking suprateran, tot pe strada Primăverii şi încă unul pe strada Mehedinţi. Acesta din urmă are capacitatea de 126 de locuri. În acelaşi cartier, anul trecut au început lucrările la un alt parking nou, pe strada Negoiu, dar la scurt timp au fost blocate din cauză că firma constructoare a intrat în faliment.


Anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a dat în folosinţă un singur parking nou de cartier: pe strada Fabricii, în Mărăşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter