Actualitate

Dumitru Fărcaş: Taragotul care mi-a fost furat e instrumentul meu de suflet. De 55 de ani cânt pe el

Taragotistul Dumitru Fărcaş a declarat, duminică, pentru Mediafax, că taragotul Stowasser, care i-a fost furat sâmbătă, este instrumentul său de suflet, pe care a cântat timp de 55 de ani.

"Toată viaţa am cântat pe acest instrument. Este instrumentul meu de suflet, de 55 de ani cânt pe el", a spus Dumitru Fărcaş.

El a precizat că are şi un instrument de rezervă, pe care poate să-l folosească. "Am o rezervă, dar rezerva e rezervă. Ăsta e instrumentul meu de suflet, care m-a consacrat. Cu el am debutat, cu el am cules trofeele şi toate titlurile", a spus Dumitru Fărcaş.


Fărcaş a mai spus că taragotul şi un acordeon au fost furate dintr-o maşină, care era parcată chiar în faţa Ateneului Român din Bucureşti.

"Noi am venit de la Slobozia la concertul lui Gheorghe Zamfir. Am avut concert acolo. Şi la ora 15.30 am parcat în faţă la Ateneul Român şi ne-am dus până în hol, să vedem cum se desfăşoară programul. La 19.00 aveam spectacolul. Şi cât am stat noi în hol la Ateneu, şoferul l-a luat cineva şi l-a ţinut de poveşti, l-a dus lângă o copertină acolo, şi alţii au operat, au luat geanta cu taragotul şi acordeonul şi au dispărut cu ele. Apoi a venit poliţia şi am dat toate declaraţiile", a spus Dumitru Fărcaş.


El a precizat că nu avea asigurare pe instrumentele furate.

Interpretul Dumitru Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român din Bucureşti, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir. Surse din Poliţia Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că furtul s-a produs sâmbătă după-amiază, fiind reclamat la Poliţie în jurul orei 17.45.

abonare newsletter