Actualitate

Se scumpeşte scăldatul

Majoritatea ştrandurilor din municipiul Cluj-Napoca îşi vor deschide porţile la începutul lunii iunie, dar cu tarife mai mari.

În municipiul Cluj-Napoca există trei ştranduri care îşi vor deschide în curând porţile şi care îşi aşteaptă vizitatorii. Unul aparţine Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, ştrandul “Sun” din cartierul Grigorescu, şi alte două sunt private: ştradul “Clujana”, din apropierea Pieţei 1 Mai şi Bazinul Olimpic care aparţine Universităţii Tehnice Cluj-Napoca.

Se scumpeşte scăldatul

Tariful biletelor de la ştrandul “Sun” se va majora în acest an. Acest lucru este prevăzut într-un proiect al Consiliului Local Cluj-Napoca, proiect care va fi discutat zilele viitoare.


Dacă anul trecut un bilet pentru copii costa cinci lei, în acest an ei vor trebui să plătească şase lei. Biletele vor fi mai scumpe şi pentru adulţi. Anul trecut ei plăteau 10 lei, iar anul acesta vor trebui să scoată din buzunar cu doi lei mai mult.

“Am făcut lucrări de modernizare şi de întreţinere la fel ca în fiecare an. Ştrandul se va deschide la începutul lunii iunie, iar tarifele se vor scumpi cu un leu”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, directorul Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, Ioan Morocăzan.


Ştrandul va funcţiona zilnic între orele 9.00 – 19.00, iar cei care vor dori să practice sporturi au mai multe variante: pot juca tenis de masă, de câmp sau fotbal.

Când se deschid ştrandurile?

Ştrandul “Sun” din Grigorescu îşi va deschide porţile în data de 1 iunie – asta conform directorului Regiei Autonome a Domeniului Public Cluj-Napoca, Ioan Morocăzan.


La Ştrandul “Clujana” se fac ultimele lucrări de modernizare, lucrări care se vehiculează că vor fi finalizate până la sfârşitul săptămânii viitoare. În week-end 7-8 iunie se doreşte ca acesta să fie deschis.  Ştrandul are două bazine, unul pentru copii şi altul pentru adulţi, două chioşcuri şi un restaurant. Biletele de intrare costă 12 lei pentru adulţi, 10 lei pentru copiii de până în 14 ani şi va fi deschis zilnic între orele 8.00 si 20.00.

Bazinul Olimpic din apropierea Sălii Sporturilor, şi care aparţine Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, este umplut deja cu apă şi se vehiculează că va fi deschis publicului larg începând cu data de 1 iunie.


Preţul de intrare pentru adulţi va fi de 17 lei, iar pentru pentru copii, elevi sau studenţi 12 lei. Studenţii Universităţii Tehnice vor beneficia de reducere şi vor plăti doar nouă lei pentru a petrece o zi la acest bazin.

Unde se mai pot scălda clujenii?

Clujenii se mai pot relaxa şi la Aqua Parkul din Floreşti unde preţul de intrare în week-end este 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru copii.


La 20 de kilometri de Cluj-Napoca se găsesc şi Băile din Cojocna unde se află două bazine descoperite pentru adulţi şi două pentru copii. Preţul de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii.

 

abonare newsletter