Actualitate

UPDATE: ACCIDENT FEROVIAR în Rusia: Trenul marfar implicat în accident circula pe ruta România-Ucraina-Rusia

Cel puţin 5 oameni au murit şi alți 45 au fost răniţi după ce un tren de pe ruta Moscova-Chisinau s-a ciocnit cu un marfar, în apropiere de Moscova. Dintre răniţi, 15 se află în stare gravă. Trenul marfar venea din România și transporta piese ale filialei Renault România.

UPDATE 16.16: Marfar din România

Potrivit Mediafax, trenul marfar implicat în accident se numeşte "România", este gestionat de compania publică ucraineană Liski şi circulă cu regularitate pe ruta România-Ucraina-Rusia. Trenul transporta piese ale filialei Renault România.

"Şaisprezece vagoane ale Trenului marfar 1484 au deraiat din cauza unei defecţiuni a liniei, lovind din lateral un tren de pasageri care circula pe ruta Moscova-Chişinău", a comunicat Departamentul Transporturilor din regiunea Moscova.


-----------------------

 


Accidentul a implicat un tren de marfă, ale cărui vagoane (16 în total) au deraiat, lovind un tren de pasageri care se deplasa de la Moscova la Chişinău, potrivit serviciului de presă al Căilor Ferate Ruse (RZD).

"Ştim despre cinci morţi", a confirmat liderul regiunii Naro-Fominsk, Vadim Andronov. "Este posibil ca numărul morţilor şi al răniţilor să crească, deoarece unul dintre vagoanele răsturnate ale trenului de pasageri a fost blocat de un container al trenului de marfă, care acum este peste el. Echipele de salvare intră în al doilea vagon de pasageri avariat chiar acum", a declarat el potrivit Mediafax..


La rândul său, Ministerul moldovean al Transporturilor vorbeşte despre nouă morţi.

Ministrul Sănătăţii din regiunea Moscova Nina Suslova a asigurat că toate persoanele rănite vor primi "tot tratamentul medical necesar". Trei elicoptere au fost folosite pentru a ajuta la evacuarea răniţilor, a precizat ea.


Serviciul de presă al Departamentului Poliţiei Transporturilor a anunţat că trenurile s-au ciocnit între staţiile Bekasovo şi Naro-Fominsk, situate la circa 70 de kilometri de Moscova. "Astăzi la ora 12.38 (11.38 ora României), un tren marfar şi unul de pasageri au intrat în coliziune pe linia Bekasovo-Nara, în apropiere de centrul regional Naro-Fominsk", a anunţat serviciul de presă al poliţiei transporturilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter