Actualitate

ATENTAT la Nairobi: Două bombe artizanale au explodat în capitala Kenyei. Cel puţin 10 oameni au murit şi 90 sunt răniţi!

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar 90 au fost rănite într-un atentat care a avut loc vineri într-o piaţă din Nairobi, capitala Kenyei. Două bombe artizanale au explodat în Piaţa Gikomba, în apropiere de centrul capitalei kenyene, potrivit poliţiei, care a anunţat arestarea a doi supecţi.

sursa foto: rnews sursa foto: rnews

Zece persoane au fost ucise, potrivit unui ultim bilanţ anunţat de Centrul kenyan pentru Gestionarea Catastrofelor (NDOC).

Spitalul Kenyatta din Nairobi, cel mai important al capitalei, a anunţat că a primit opt cadavre - patru bărbaţi şi patru femei - şi a internat 76 de răniţi. Paisprezece răniţi au fost internaţi la Spitalul Guru Nanak, cel mai apropiat de locul producerii atentatului, potrivit directorului său Ravi Kaul.


Crucea Roşie Kenyană a făcut apel la populaţie pentru donare de sânge şi a deschis un centru de colectare la Spitalul Kenyatta, anunță Mediafax.

Bombele au explodat la intrarea în piaţă, în apropierea unor standuri de haine.


Un microbuz destinat transportului de persoane fost grav avariat.

Kenya se confruntă în ultimele luni cu o recrudescenţă a atacurilor, survenite pe fondul implicării acestei ţări în operaţiunile lansate în Somalia împotriva islamiştilor shebab.


La începutul lunii mai, cel puţin şapte persoane au fost ucise, iar aproximativ o sută au fost rănite în mai multe atentate comise la Mombasa, cel de-al doilea oraş al ţării, şi la Nairobi.

Statele Unite au condamnat atentatul, declarându-se "solidare" cu "prietenii şi partenerii kenyeni".

Ultimele Stiri
abonare newsletter