Actualitate

Rogozin susţine că a dus la Moscova petiţii pentru recunoaşterea Transnistriei

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat duminică faptul că a adus la Moscova petiţii care cer Rusiei să recunoască regiunea separatistă prorusă Transnistria, în pofida unei încercări de confiscare din partea autorităţilor moldoveneşti.

”Semnăturile transnistrenilor în favoarea recunoaşterii republicii lor se află deja la Moscova. Serviciile speciale moldoveneşti, care au percheziţionat avionul nostru, au confiscat doar o parte nesemnificativă din încărcătură", a scris reprezentantul special al preşedintelui rus Vladimir Putin pentru Transnistria într-un mmesaj postat pe pagina de Facebook.

El a efectuat o vizită în regiunea separatistă moldoveană pentru a asista la ceremoniile oraganizate vineri pentru marcarea sfârşitului celui de-al Doilea Război Mondial.


Pe drumul de întoarcere la Moscova, sâmbătă, avionul vicepremierului rus a fost percheziţionat pe aeroportul din Chişinău de către serviciile moldoveneşti de securitate, care au confiscat mai multe cutii care conţin liste cu semnături în favoarea anexării Transnistriei de către Rusia.

Autorităţile moldoveneşti au afirmat că aceste cutii au fost confiscate pentru a fi "examinate", denunţând acţiuni "contraproductive" şi "declaraţii provocatoare la adresa (Republicii) Moldova" din partea lui Rogozin.


!În legătură cu intenția oficialilor ruși de a transporta cu avionul de rută specială (charter) a unor cutii conținând “liste cu semnături pentru recunoașterea Transnistriei”, MAEIE precizează că materialele respective au fost reținute de organele competente ale Republicii Moldova pentru a analiza legalitatea acestora în conformitate cu legislația RM în vigoare. Atragem atenţia asupra faptului că, acţiunile şi declaraţiile lui D. Rogozin din ultima perioada sunt contraproductive şi nu contribuie la avansarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean”, se arată în comunicatul Ministrerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Repuublicii Moldova.

Ultimele Stiri
abonare newsletter