Actualitate

Nu dăm Clujul nostru pe Londra sau Paris

Trei sferturi dintre locuitorii municipiului Cluj-Napoca sunt foarte mulţumiţi să trăiască în oraşul lor.

Cluj-Napoca, mai tare decât Londra şi Paris Cluj-Napoca, mai tare decât Londra şi Paris

Cluj-Napoca se află pe locul 15 într-un top al oraşelor din Uniunea Europeană din punct de vedere al gradului de satisfacţie al locuitorilor de a trăi în localitatea lor. Astfel, 75% din locuitorii municipiului Cluj-Napoca sunt foarte mulţumiţi să trăiască în oraşul lor şi 21% sunt destul de mulţumiţi. Doar 3% sunt destul de nemulţumiţi şi 1% sunt foarte nemulţumiţi. Acesta este rezultatul unui sondaj realizat pentru Uniunea Europeană în 83 de oraşe. Cu aceste rezultate, Cluj-Napoca se situează pe un onorant loc alături de oraşe din ţări precum Danemarca, Olanda, Austria, Germania, Norvegia sau Franţa.

Rezultatele studiului au fost publicate în mai multe publicaţii, printre care şi Washington Post.


Boc: vestea confirmă strategia municipiului

Primarul Emil Boc este de părere că strategia municipiului, de creştere a calităţii vieţiia dat rezultate, dovadă fiind situarea Clujului pe un loc fruntaş. “Este o veste ce confirmă strategia noastră, a municipiului, de creştere a calităţii vieţii. Dacă nu putem depăşi Bucureştiul în ceea ce priveşte populaţia, putem să o facem la alte capitole, de la educaţie la sănătate, de la business la infrastructură, de la timp liber la IT. Această strategie, ce are ca și concept cheie creșterea calității vieții clujenilor”, a declarat Boc.
Potrivit primarului, documentul de analiză este fundamentat pe munca a zeci de experți ce au participat la elaborarea Strategiei Municipiului pentru perioada 2014-2020, printr-un proces de lucru unic în România.

Bucureştenii sunt nemulţumiţi de oraşul lor

În sondajul respectiv au fost incluse şi alte două oraşe din România. Bucureştiul se află doar pe locul 72 din punct de vedere al satisfacţiei locuitorilor de a trăi în oraşul lor. Doar 40% dintre bucureşteni sunt foarte mulţumiţi să trăiască în capitală şi 11% sunt destul de nemulţumiţi. Dacă bucureştenii nu sunt foarte încântaţi de oraşul lor, nu acelaşi lucru se poate spune despre locuitorii din Piatra Neamţ, oraş care apare imediat în clasament, după Cluj-Napoca, mai exact pe locul 19. 70% dintre locuitorii din Piatra Neamţ sunt foarte mulţumiţi să trăiască în acel oraş.


Grecii, pe ultimul loc din clasament

Locul I este ocupat de un micuţ oraş din Danemarca – Aalborg, unde 86% din locuitori sunt foarte mulţumiţi şi 13% destul de mulţumiţi. Locul II este ocupat de Hamburg şi locul III revine oraşului elveţian Zurich.

Viena se află pe locul 17 după Cluj, vecinii din Budapesta abia ocupă locul 70, iar Praga este pe locul 49. Marile metropole ale Europei, precum Londra, Paris sau Madrid sunt în partea a doua a clasamentului. Ultimul loc este ocupa de Atena, unde 25% din locuitori sunt foarte nemulţumiţi şi 23% sunt destul de nemulţumiţi. Doar 16% s-au declarat foarte mulţumiţi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter