Actualitate

Atmosfera de petrecere, secretul succesului lui Goran Bregovic - FOTO

Fanii români şi străini s-au strâns aseară, la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, pentru a participa la concertul Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band.

Goran Bregovic a reuşit să adune din nou împreună peste 2000 de fani în cadrul concertului de promovare a noului său album „Champagne for Gypsies”.

Deşi nu este prima oară când ajunge în oraşul de pe Someş, Goran Bregovic este mereu primit cu entuziasm de către public. Noul său album cuprinde colaborări cu artişti precum Gipsy Kings, Eugene Hütz (Gogol Bordello), Florin Salam, Selina O’ Leary, Stephan Eicher.


Succesul: Atmosfera de petrecere

Concertul de luni seara a început cu Fanfara Transilvania care a încălzit publicul cu muzică țigănească, bună dispoziție și umor. După reprezentaţia acestora, în sala şi-au făcut apariţia muzicienii din trupa lui Bregovic, care au ales un mod inedit de a începe concertul: suflătorii au început să cânte din spatele sălii, venind unul câte unul spre scenă, din direcții diferite.

Ritmului muzicii pe care o cântă şi atmosfera de petrecere pe care o creează la fiecare spectacol par a fi reţeta succesului său. Fanii prezenţi în sală au intrat rapid în ritmurile muzicii pe care au dansat până la sfârşitul spectacolului aplaudând frenetic după fiecare melodie.


“Eu sunt fanul lui Bregovic de când mă ştiu. Am fost la numeroase concerte ale lui şi tot nu mă satur. Muzica pe care o cântă şi atmosfera pe care o creează la fiecare spectacol cu greu te ţine în loc de aceea am fost trist să văd că au fost unii oameni care au venit la concertul lui şi au stat pe scaune pe o asemenea muzică”, a afirmat un fan clujean.

“Concertul a fost extraordinar. M-am simţit foarte bine. Melodiile lui Bregovic mă duc cu gândul la o parte din originile noastre, pentru că şi noi avem origini balcanice. Sunt fană Goran Bregovic şi mă bucur foarte mult că am reuşit să îl văd live. Este pentru prima oară când am participat la un concert de-al lui şi nu regret. Goran ştie să cucerească publicul cu atmosfera pe care o creează de fiecare dată când urcă pe scenă” este impresia unei doamne care a participat la concert.


Goran Bregovic, internaţional

Un alt secret al succesului lui Goran Bregovc este faptul că este internaţional. Bosniacul cântă cu uşurinţă atât piese în limba sa natală cât şi melodii în română, maghiară, spaniolă sau engleză. Acesta poate fi un alt motiv pentru care are fanii din toată lumea.

“Eu sunt din Germania şi am venit în vizită în Cluj cu prietenii mei. Am văzut afişe în oraş că va concerta Goran Bregovic aici şi am mers imediat să ne luăm bilete. Sunt fană Goran şi de mult timp voiam să îl ascult live. Am şi câteva melodii preferate: “Gas, Gas”, “Kalashnikov” şi “Hop Hop Hop”. Atmosfera de la concert îmi place foarte mult, mă simt ca la o petrecere foarte mare unde toată lumea cântă şi dansează. Nu vezi aşa ceva în Germania”, a afirmat o turistă aflată la concert.


“Este pentru prima dată când îl văd live pe Goran Bregovici. Atmosfera de aici de la Cluj-Napoca este una deosebită. Eu sunt german, dar momentan locuiesc în Ungaria şi am venit împreună cu mai mulţi prieteni să vizităm Clujul. Am văzut afişele cu concertul lui şi ne-am spus ca nu îl putem rata. Aici, la Cluj, lumea e mai dezinvoltă, dansează şi se manifestă liber la concertele lui, comparativ cu Ungaria unde oamenii încep să danseze doar după mai multe pahare de băutură. Îmi place chestia asta la români şi mă bucur că am venit la Cluj şi am avut ocazia să vad acest concert”, a adăugat un alt turist străin prezent în sală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter