Actualitate

Linie rusească de feribot către Crimeea

Infinerii şi scafandrii ruşi au început operaţiuni în vederea construirii unei linii suplimentare de feribot între portul Kavkaz, în sudul Rusiei, şi portul Krim, în Crimeea.

Anunţul a fost făcut dumincă de serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, relatează Itar-Tass online.

Inginerii urmează să descarce materiale pentru un ponton, aduse la coasta Mării Negre din regiunile Vladimir, Rostov-pe-Don şi Volgograd,


"Specialişti măsoară lăţimea, adâncimea şi viteza curentului în Strâmtoarea Kerci şi în zonele probabile de construire ale unei linii de feribot, supraveghează linia de coastă şi dezvoltă căi de acces şi rampe", a anunţat serviciul duminică, Scafandri militari sunt implicaţi în misiuni de recunoaştere a terenului în zona de coastă, precizează ministerul.

Noua linie de feribot urmează să consolideze transportul de pasageri şi mărfuri către Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia, în special în sezonul de vacanţă.


Linia va fi operată de patru feriboturi, care pot transporta câte şase camioane grele KAMAZ sau peste 20 de vehicule, o încărcătură totală de 180 de tone.

La o capacitate superioară, linia de feribot "va deveni o bună formare practică de transfer al unor unităţi şi maşini de inginerie specială la distanţe mari", adaugă ministerul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter