Actualitate

Ambasadorul Franţei: Cluj-Napoca are multe atuuri pentru a deveni Capitală Culturală Europeană

Cluj-Napoca ar putea crea legături cu oraşele franceze Lille sau Marsilia care au obţinut deja titlul de Capitală Culturală Europeană, pentru a beneficia de experienţa acestora.

Ambasadorul Franţei, Philippe Gustin a declarat, marţi, că municipiul Cluj-Napoca are numeroase atuuri pentru a câştiga titlul de Capitală Culturală Europeană. “Clujul are numeroase atuuri, printre care multiculturalitatea şi multilingvismul, pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021, este un oraş european, conectat cu Europa. Cred că vom avea posibilitatea de a crea o legătură a Clujului cu oraşele franceze care au obţinut, deja, acest titlu, cum sunt Lille şi Marsilia, de a face schimburi de experienţă încrucişate la nivel de tehnicieni şi de administraţie pentru a cunoaşte atuurile, procesul şi avantajele care le-au permis acestora să devină capitale europene ale culturii”, a afirmat Gustin, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu primarul Emil Boc.

Boc a declarat că niciun alt ambassador nu este mai implicat decât Gustin în problemele României. “Am un respect enorm pentru ambasadorul Franţei în România şi nu cred că mai există un alt ambasador care să fi vizitat toate judeţele ţării, să fi fost în toate cele 42 de reşedinţe de judeţ din România şi să se fi implicat, şi cu sufletul, în problemele României. Domnul Gustin cunoaşte realităţile româneşti”, a primarul.


Philippe Gustin a făcut, marţi, la Cluj-Napoca, ultima vizită din mandatul de ambasador al Franţei. La finalul conferinţei de presă, diplomatul francez a primit o diplomă de excelenţă şi o plachetă din partea primarului Emil Boc în semn de recunoaştere a angajamentului său în promovarea relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre Cluj-Napoca şi Franţa.

abonare newsletter