Actualitate

Consilierii locali din Cluj care s-au “pierdut” pe drum în ultimii doi ani

Un consilier local PNL va fi înlocuit, săptămâna viitoare, de o altă persoană desemnată de PSD. Aceasta nu este prima modificare a componenţei Consiliului Local Cluj-Napoca.

Componenţa Consiliului Local Cluj-Napoca se schimbă din nou. Din 2012 până în prezent, mai mulţi consilieri au renunţat la funcţiile câştigate în urma alegerilor. Toate schimbările au avut loc în rândul consilierilor USL. Majoritatea acestora au renunţat la Consiliul Local după ce au câştigat funcţii în guvern sau în conducerea unor instituţii ale statului.

Cea mai recentă modificare vizează înlocuirea consilierului local PNL, Ioana Borza cu Flavius Milăşan din partea PSD. Schimbarea componenţei va fi votată în cadrul şedinţei de Consiliu Local de luni 28 aprilie. Ioana Borza şi-a anunţat demisia la sfârşitul lunii martie. “Având în vedere că începând cu luna martie, sunt implicată pe plan profesional în proiecte care presupun deplasări frecvente atât în ţară cât şi în străinătate, am decis să mă retrag din Consiliul Local al municipiului Cluj Napoca. Am întâlnit oameni valoroşi, cărora le mulţumesc pentru colaborare şi le doresc succes”, a declarat atunci Ioana Borza.


Flavius Milăşan a fost următorul pe listele USL de la alegerile din 2012. El este director adjunct la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca.

Şase USL-işti nu au mai vrut Consiliul Local

Din 2012 până în prezent, au renunţat la funcţiile de consilieri locali, USL-iştii Mircea Jorj, Steluţa Cătăniciu, Elena Uioreanu, Gheorghe Vuşcan, Anca Mureşan şi Ioana Borza. Toţi au renunţat pentru alte posturi: Cătăniciu şi Uioreanu pentru posturi de deputat, Mircea Jorj pentru funcţia de secretar de stat, Vuşcan pentru funcţia de prefect al judeţului Cluj, Anca Mureşan pentru conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, iar Ioana Borza pentru alte proiecte profesionale.


Locul Steluţei Cătăniciu a fost luat la momentul respectiv de Dan Tarcea, iar al Elenei Uioreanu de Irimie Emil Popa. Schimbările au fost reglementate printr-o hotărâre de Consiliu Local din ianuarie 2013.

În locul lui Mircea Jorj a fost desemnat Dan Morar, Gheorghe Vuşcan a fost înlocuit de Adrian Mureşan, iar în locul Ancăi Mureşan a venit Ioan Bîldea.  

Ultimele Stiri
abonare newsletter