Actualitate

Google sărbătoreşte Ziua Pământului

Google şi-a modificat, marţi, logoul pentru a sărbători Ziua Pământului, astfel că toţi cei care accesează motorul de căutare online pot citi mesajul "transmis" de diferite animale cu ocazia acestei zile.

Astfel, pasărea colibri, gândacul de bălegar, meduza, peştele-balon şi cameleonul "urează o Zi a Pământului fericită!". La un simplu click pe prima imagine apărută pe pagina de deschidere a Google se schimbă logoul şi apar diferite animale care transmit acelaşi mesaj.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.


Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. Ea a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, mare parte dintre ei tineri şi foarte tineri.

În prezent, aproximativ un miliard de oameni din toată lumea sărbătoresc Ziua Pământului pe 22 aprilie, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

Etichete: americani google
abonare newsletter