Actualitate

Când va fi terminată și ce competiţii va putea găzdui Sala Polivalentă din Cluj-Napoca?

Acum se lucrează la închiderile perimetrale: faţadele vor fi din policarbonat culoare alb lăptos dublate de o faţadă decorativă din tablă perforate, similară cu cea de la stadion. Parkingul sălii va putea asigura circa 400 de locuri care vor fi gata peste o lună.

Lucrările la Sala Polivalentă sunt în plină desfăşurare. Termenul de finalizare a investiţiei este 15 septembrie. Acum se lucrează pe mai multe fronturi, cel mai important fiind faţada. “Lucrările la faţade au început într-un ritm alert şi primele rezultate se vor vedea după sărbătorile de Paşti. Faţada va fi din policarbonat, de culoare alb lăptoasă, dublate de o faţadă decorativă din tablă perforată, similară cu cea de la stadion, la aproximativ jumătate de metru distanţă. La interior, faţada se va închide cu un al doilea strat de policarbonat”, afirmă Cristian Maniţiu, director executiv zonal CON-A Sibiu.

Acoperişul făcut în timpul lucrărilor de conservare rămâne în continuare, în plus fiind realizate suplimentar si trapele de fum. “Lucrările de conservare au fost foarte importante, făcând posibilă reînceperea lucrărilor fără costuri suplimentare din partea beneficiarului”, precizează Maniţiu.


Prima sală de sport din România cu „videobox”

Faţă de proiectul iniţial au fost aduse câteva îmbunătăţiri, una dintre acestea fiind montarea unui videobox de mari dimensiuni. “Videoboxul va fi al doilea din ţară după Stadionul Naţional, dimensiunile aceluia fiind semnificativ mai mari. Cel de la Sala Polivalentă are aproximativ de 15 metri pătraţi pe fiecare din cele patru laturi, lucru care aliniază Sala Polivalentă la tehnologiile actuale şi este o premieră în România - prima sală de sport cu videobox”, spune Cristian Maniţiu.

Parkingul, finalizat peste o lună

Sala Polivalentă va avea şi un parking subteran situat sub sala propriu-zisă, la subsol, cu intrare de pe strada Uzinei. “Parkingul de 400 de locuri este aproape gata, mai avem de lucrat parţial doar în zona dinspre Someş. Probabil într-o lună vor fi încheiate toate lucrările la acesta”, precizează directorul executiv zonal CON-A. 


Sală pentru competiţii de nivel mondial

Scaunele şi dotările sălii vor fi la cele mai înalte standarde competiţionale, fiind furnizate de companii partenere din Europa, companii care au furnizat materialele sportive şi pentru Jocurile Olimpice din Soci. Scaunele răspund celor mai severe condiţii impuse de către Pompieri îndeplinind totodată şi cerinţele de confort impuse de către forurile sportive internaţionale. În total sunt aproximativ 7.300 de locuri, fapt ce permite organizarea unor competiţii până la nivel de preliminarii campionat mondial pe toate cele trei ramuri sportive care trebuie omologate: baschet, handbal şi volei.

Cristian Maniţiu subliniază că în Sala Polivalentă se pot organiza competiţii sportive de orice fel, de la box, fotbal de sală, gimnastică, karate, scrimă, badminton, tenis de masă, până la judo.


Concerte cu 10.000 de spectatori

Potrivit constructorului, Sala Polivalentă va permite organizarea de concerte cu un public de până la 10.000 de persoane deoarece tribuna dinspre strada Uzinei este o tribună retractabilă şi în locul ei se poate monta o scenă. Pardoseala de sport este demontabilă şi  poate fi scoasă în cazul organizării de concerte astfel nu se deteriorează nimic. Există şi săli de conferinţe care pot fi utilizate şi pentru orice tip de evenimente. Sala va avea şi saună, sala de hidromasaj, sală de antrenament, spaţii care pot fi utilizate de publicul larg în timpul săptămânii când nu sunt competiţii.

Sunt şi spaţii gândite pentru săli de fitness, spaţii comerciale care se pot închiria aducând un venit suplimentar beneficiarului.


CON-A Sibiu a finalizat şi proiectul de la Bosch Jucu unde au lucrat de aproape un an. “Sunt cele mai aspectuoase hale pe care le-am făcut până acum, cu un concept complet diferit faţă de ceea ce am mai executat”, punctează Cristian Maniţiu. În momentul de faţă, CON-A se află în discuţii avansate pentru proiecte importante în Cluj, Bucureşti, Timişoara, Sibiu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter