Actualitate

Premieră. Din iunie clujenii îşi pot cumpăra bilete de troleibuz prin SMS

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă că începând cu data de 1 iunie clujenii îşi vor putea cumpăra prin SMS biletul pentru transportul în comun.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi transportul în comun din municipiu va beneficia de tehnicile "smart-city".

"De la 1 iunie, clujenii vor putea cumpăra biletele pentru transportul în comun, pentru autobuze, troleibuze şi tramvaie, prin sms, astfel încât şi acest domeniu să beneficieze de tehnicile smart-city. După parcările din zona centrală, unde am introdus un sistem similar de plată prin sms, iată că se vor putea cumpăra prin sms bilete de transport în comun pe mijloacele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Intrăm în linie dreaptă cu modernizarea IT la nivelul municipiului", a spus Boc.


Potrivit acestuia, costul unui sms pentru un bilet de transport în comun va fi reţinut pe factura telefonului mobil a solicitantului.

Potrivit lui Liviu Neag, directorul CTP Cluj, vor fi disponibile trei tipuri de bilete prin sms, pentru o călătorie, o oră sau pentru o zi întreagă.


”Călătorul va trimite prin sms numărul autobuzului în care s-a urcat, mai trebuie să pună un indicator în funcție de biletul pe care îl vrea, iar apoi va primi un cod care să îi confirme că a cumpărat ce și-a dorit. Controlorul va verifica cu un PDA codul primit de călător”, a explicat Liviu Neag, directorul CTP Cluj.

Prețurile vor fi doi lei pentru o călătorie, 4 lei pentru biletul valabil o oră și 12 - 13 lei pentru biletul valabil o zi întreagă.

abonare newsletter