Actualitate

Consulatul României din Madrid are un sediu nou

Consulatul României din Madrid are un sediu nou, elegant și, mai ales, funcțional după ce ani de zile cei 250.000 de români care trăiesc în zona Madridului trebuiau să aștepte în stradă pentru a primii servicii consulare și a-și rezolva problemele.

Aflată la parterul unei clădiri moderne din sudul capitalei Spaniei, secția consulară a Ambasadei României la Madrid oferă în sfârșit standarde occidentale pentru serviciile consulare.

Pentru a ajunge la Consulatul României din Madrid, românii trebuie să coboare în stația Sierra de Guadalupe dacă folosesc metroul sau și statia Cercanias Vallecas din zona Madrid dacă circulă cu trenul.


„Obișnuiți cu servicii de calitate din partea autorităților spaniole, românii așteptau de mult timp o schimbare în bine”, a declarat Irina Marin, consul șef de secție consulară în Madrid.

Rămâne însă o altă mare nemulțumire a românilor ce trăiesc în Spania. E vorba de nivelul taxelor consulare, unul din cele mai ridicate în comparație cu alte țări membre ale Uniunii Europene. Rezolvarea situației stă în voința politică a Guvernului și a Parlamentului de la București, relatează Digi24.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter