Actualitate

Încep înscrierile la Competiţia Locală TIFF 2014

Festivalul Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie 2014, Cluj-Napoca) revine cu o nouă ediție a Competiţiei Locale, dedicată atât amatorilor cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean.

Ajunsă la a cincea ediție, competiția are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale, creații care, până acum, nu au avut şansa de a fi proiectate în cadrul festivalului. 

Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.


Toţi cei interesaţi pot trimite, până pe data de 12 mai (ultima zi de recepţionare a titlurilor), filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, în format digital, Quick time, FullHD - 1920 x 1080, Codec h264 sau mpeg2, Data rate 15 - 20 mbs, Stereo aac.

Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 10 iunie 2013 – 12 mai 2014 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat (disponibil pe www.tiff.ro), trebuie trimise la Casa TIFF, Str. Universității, nr. 6, Cluj-Napoca.


Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2014 până la data de 30 mai 2014. Câteva dintre aceste filme vor fi prezentate la TIFF, în cadrul unui eveniment special. Pentru prima dată în istoria Competiției Locale TIFF 2014, proiecția specială va avea loc într-un cinematograf.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi va fi recompensată în cadrul unei ceremonii de premiere, cu un premiu în valoare de 1.000 de euro. Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat, ex aequo, producţiilor Eleven töredék / Fragment viu (R. Bántó Csaba, Iszlai József, 7' 30'') și Édes otthon / Casă dragă (R. Ábel Visky, 10').


Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială, în valoare de 300 de euro, filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

Ultimele Stiri
abonare newsletter