Actualitate

Manifestanţi proruşi au invadat sediul administraţiei de la Doneţk

Mai mulți manifestanţi proruşi au pătruns duminică în forţă în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk, în estul rusofon al Ucrainei.

Peste 2.000 de protestatari manifestau în apropierea sediului, păzit de poliţie. La finalul mitingului, aproximativ 150 s-au desprins din manifestaţie cu scopul de a prelua controlul asupra administraţiei locale.

După ce au fost respinşi de către poliţie, aproximativ 50 de manifestanţi au reuşit să pătrundă în sediu.


Manifestanţii au coborât steagul ucrainean care flutura deasupra clădirii de zece etaje şi au ridicat în locul lui unul rusesc.

Manifestanţii agitau panouri pe care se puteau sloganuri ca "Doneţk, oraş rusesc", "Daţi-ne un referendum" privind independenţa şi alipirea la Rusia sau "NATO afară".


După îndepărtarea de la putere, la sfârşitul lui febnruarie, a regimului ucrainean prorus de către manifestanţi proeuropeni, în urma unor proteste soldate cu morţi, în capitala Kiev, tensiunile sunt puternice în estul rusofon al Ucrainei, la frontiera cu Rusia.

Zeci de persoane au fost ucise în cursul acestor manifestaţii, anunță Mediafax.


Preşedintele rus Vladimir Putin s-a angajat să "apere prin toare mijloacele" populaţiile rusofone din fostele republici sovietice.

Criza dintre Moscova şi Kiev a condus la alipirea Peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, în urma unui referendum nerecunoscut de către Ucraina şi Occident, care denunţă o "anexare".

Ultimele Stiri
abonare newsletter