Actualitate

FOTO - Boc pe plantaţie: "Unii cu mapa, alţii cu sapa"

Primarul Emil Boc, viceprimarul Gheorghe Şurubaru, şefii Poliţiei, reprezentanţi ai armatei şi ai presei au participat, miercuri, la acţiunea de plantare de copaci din capătul Bulevardului Muncii.

Emil Boc a dat tonul începerii plantării puieţilor în zona Bulevardului Muncii, miercuri dimineaţa. “Înarmat” cu hârleţ, încălţat cu pantofi şi îmbrăcat la cămaşă, însoţit de nelipsiţii consilieri personali care au avut grijă să nu îi lipsească cele necesare, respectiv puieţii şi găleata cu apă, primarul municipiului a contribuit la crearea “unui plămân verde al oraşului”. Nu a ezitat să îi critice pe jurnaliştii care îi urmăreau munca îndeaproape. “Nu v-aţi plictisit să vă uitaţi? Haideţi şi dvs! Dar, ştiţi cum se spune: unii cu mapa, alţii cu sapa”, a spus primarul.

După ce a plantat, alături de viceprimarul Gheorghe Şurubaru, mai bine de 10 puieţi, soldaţii şi angajaţii firmelor de salubritate au fost lăsaţi să continue treaba. Au mai participat la acţiunea de plantare Marcel Bonţidean, şeful Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca şi chestorul Tudor Grindean, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.


10.000 de puieţi într-o săptămână

În total, săptămâna aceasta vor fi plantaţi 10.000 de puieţi. “Pădurea clujenilor va mai avea din această săptămână încă 10.000 de puieţi noi. Sperăm ca peste ani să putem sta la umbra puieţilor care astăzi se plantează şi să devină copaci autentici şi să mai creăm un plămân verde al oraşului. În această săptămână, în fiecare zi se plantează de către şcoli, instituţii publice. Astăzi este armata, administraţia publică, presa, dar şi reprezentanţi ai firmelor, ONG-urilor”, a declarat, la final, Emil Boc.

Primarul vrea ca peste 20 de ani să bea un ceai la umbra viitoarei păduri de la capătul Bulevardului Muncii. “Peste 20 de ani vă invit să bem un ceai, o cafea la umbra pădurii pe care o plantăm astăzi”, a punctat Boc.


O parte din copacii din anii trecuţi s-au uscat

Primarul este conştient de faptul că o parte din puieţii plantaţi în anii trecuţi s-au uscat. “Dacă s-ar prinde măcar două treimi din ce am plantat aş fi mulţumit, dar ştiţi cum e, nu este pădure fără uscături. Întotdeauna mai există şi probleme. Dacă porneşti de la premiza că ce pui se usucă, atunci nu mai plantezi nimic. Probabil că o parte se mai usucă, o parte se mai degradează, dar tot rămâne ceva în urma unei asemenea acţiuni şi ea trebuie încurajată”, a conchis Boc.

Acţiunea de plantare de copaci a început în 2009 şi de atunci sunt plantaţi în fiecare an 10.000 de puieţi. Puieţii plantaţi miercuri sunt salcâm şi mojdrean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter