Actualitate

Transfer de bani cu telefonul mobil

Vodafone lansează M-Pesa, primul serviciu din România prin care se pot trimite şi primi bani doar prin intermediul telefonului mobil.

Prin intermiediul serviciului M-Pesa clienţii pot trimite si primi bani sau face plati cu ajutorul telefonului mobil, fara a avea nevoie de un cont bancar.

M-Pesa este disponibil, pentru prima data in Europa, in reteaua 4G a Vodafone Romania, precum si pe 3G si 2G, pentru orice client Vodafone, abonat sau utilizator de Cartela, indiferent de tipul de telefon folosit.


In Romania, M-Pesa functioneaza prin intermediul unei platforme tehnologice care asigura un nivel ridicat de securitate si dispune de o capacitate sporita de procesare, capabila sa sustina un numar mare de utilizatori si sa furnizeze stabilitate operationala. Noua platforma ofera si un nivel ridicat de integrare cu alte sisteme electronice. 

Cu M-pesa, utilizatorii Vodafone pot sa faca urmatoarele operatiuni, prin intermediul telefonului mobil: sa trimita si sa primeasca bani, sa alimenteze Cartela Vodafone, sa plateasca facturile, sa cumpere bunuri si servicii din magazinele partenere M-Pesa. Serviciul poate fi activat de catre orice client Vodafone cu varsta de peste 14 ani, la orice magazin afiliat M-Pesa.


Pentru a beneficia de noul serviciu, clientii trebuie sa isi deschida un cont M-Pesa, intr-un magazin afiliat, semnalizat ca atare, cu un act de identitate. Pentru a putea folosi serviciul, clientii trebuie mai intai sa apeleze *789#.

Odata ce contul M-Pesa a fost creat, utilizatorii pot sa depuna numerar la orice magazin semnalizat M-Pesa, operatiune care este confirmata imediat printr-un SMS. Dupa depunerea banilor in contul M-Pesa, clientul poate sa faca toate operatiunile pe care le permite acest serviciu, de oriunde s-ar afla. Si pentru a retrage o suma primita, clientii trebuie sa mearga la un magazin M-Pesa cu un act de identitate.


M-Pesa se activeaza gratuit si nu are costuri lunare asociate. Singurele operatiuni tarifate sunt depunerile si retragerile de bani, iar taxele sunt fixe, in functie de suma.

Etichete: vodafone
Ultimele Stiri
abonare newsletter