Actualitate

FOTO - Cum va arăta noul turn de control al Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” Cluj

ROMATSA a desemnat firma pentru realizarea unui turn de control nou pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Din cele 22 de proiecte care au fost înscrise în competiţie, câştigător a fost ales proiectul arhitecţilor Cristina Barna, Sorin Diaconescu şi Traian Cîmpeanu de la Online Arhitecture Office.

Concursul a presupus realizarea unui complex format din turn de control cu înălţimea de 42m şi clădire anexă tehnico-administrativ.

“Poziţia aleasă pentru amplasarea turnului este una apropiată de limita nord vestică a terenului pus la dispoziţie, asigurând vizibilitatea maximă la nivelul cabinei turnului spre suprafeţele de rulare ale aeroportului. Asigurând un punct de observaţie asupra întregii suprafeţe a aeroportului, turnul devine la rândul său o prezenţă vizibilă, parte a imaginii aeroportului. Turnul, o verticală într-un peisaj deschis, orizontal, caracteristic aeroporturilor, împărtăşeşte din condiţia de reper pe care o are un far în peisajul portului. soluţia aleasă presupune un design ce utilizează un principiu organizatoric simplu, dar foarte puternic – cel al inelelor funcţionale dispuse în jurul unui ax vertical”, se arată în descrierea proiectului câştigător.


Costurile pentru construcţia turnului de control vor fi suportate de ROMATSA.

Etichete: romatsa
Ultimele Stiri
abonare newsletter