Actualitate

Ianukovici vrea referendum în fiecare regiune din Ucraina

Fostul preşedinte ucrainean, Viktor Ianukovici, destituit în februarie, a îndemnat vineri la organizarea unui referendum în fiecare regiune din Ucraina, în vederea determinării statutului acestora.

"În calitate de preşedinte (...) îndemn fiecare cetăţean ucrainean rezonabil: nu lăsaţi impostorii să se folosească de voi! Cereţi organizarea unui referendum asupra statutului fiecărei regiuni din Ucraina", a declarat Ianukovici în acest apel adresat poporului ucrainean, citat de Itar-Tass.

"Numai referendumuri în toată Ucraina şi nu alegeri anticipate vor putea să stabilizeze situaţia politică şi să apere suveranitatea şi integritatea Ucrainei", a apreciat fostul șef al Ucrainei.


Ianukovici, care a fugit din Ucraina în februarie şi care ar locui la periferia Moscovei, potrivit unor informaţii de presă, s-a exprimat după ce Crimeea a votat într-un referendum alipirea peninsulei la Rusia.

El a cerut să fie "radiat" din Partidul Regiunilor, al cărui preşedinte era. Formaţiunea urmează să se reunească sâmbătă pentru a-şi defini strategia în alegerile prezidenţiale anticipate programate pentru 25 mai.


Partidul a recunoscut că are nevoie de o ramniere completă şi şi-a exprimat intenţia de a participa la alegeri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter