Actualitate

Românii vor ca SRI să se implice cel mai mult în prevenirea terorismului

Românii cred că SRI ar trebui să se implice în mai multe activităţi, printre cele care cele care au întrunit ponderea cea mai mare în răspunsurile participanţilor la un sondaj IRES fiind urmărirea informativă a reţelelor de crimă organizată, protejarea României împotriva atacurilor reţelelor informatice şi prevenirea actelor de terorism.

Cele trei tipuri de activităţi au fost alese de către 99% dintre participanţii la sondajul IRES.

Potrivit sondajului, SRI ar trebui să se implice şi în prevenirea faptelor de corupţie (95% dintre repondenţi), în prevenirea faptelor de subminare a economiei naţionale (95%), în informarea factorilor de decizie asupra încălcărilor grave ale legislaţiei (92%), informarea cetăţenilor privind riscurile majore la adresa României (92%), asigurarea securităţii cetăţenilor şi apărarea ordinii publice (89%), prevenirea unor accidente industriale cu consecinţe grave (88%) şi în informarea cetăţenilor privind posibilele dezastre naturale (81%).


Conform sondajului, majoritatea românilor au încredere în SRI. Pe o scală de la 1 la 5, unde 5 înseamnă foarte multă încredere, iar 1 înseamna că nu există încredere deloc, 6% au ales 1 (încredere deloc), 10% au ales 2, 33% au optat pentru 3, 31% pentru 4, iar 19% pentru 5 (foarte multă încredere).

În ceea ce priveşte notorietatea, 89% dintre cei chestionaţi au auzit de SRI, iar 64% au auzit de directorul instituţiei, George Maior.


Sondajul IRES a fost realizat în perioada 3-4 martie, pe un eşantion probabilist, multistratificat de 1.657 de persoane, şi cu o eroare maximă tolerată de ± 2,5%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter