Actualitate

Gafe după licitaţia pentru salubrizarea stradală. Ioan Petran confundă activitatea de ridicare a deşeurilor cu măturatul străzilor

Preşedintele PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran, s-a arătat îngrijorat de faptul că gunoaiele clujenilor vor rămâne la poartă, acuzându-l pe Emil Boc că în urma licitaţiei a concesionat curăţenia stradală unei firme apropiate de Elena Udrea. Ce nu ştie liderul PNL Cluj-Napoca este faptul că serviciile licitate recent se referă la salubrizarea stradală şi nu la salubrizarea menajeră.

„Timp de mai mulţi ani serviciul de salubritate în Cluj a fost prestat bine, în baza acestui principiu sănătos.  Au mai fost şi probleme cu adunatul gunoiului de pe străzi şi din tomberoane când cele două firme au trebuit să-şi împartă sectoarele. Ne aducem bine aminte de deranjul şi mirosurile pestilenţiale provocate, odată cu încălzirea vremii, de neridicarea gunoiului. Însă asemenea amintiri nu se compară cu coşmarul pe care plictiseala, nepăsarea şi inconsecvenţa lui Emil Boc ni le-au pregătit acum, odată cu concesionarea salubrizării şi deszăpezirii Clujului unei singure firme” a precizat Petran într-un comunicat de presă.

Acesta a mai precizat imediat ce vremea se va încălzi şi contractele celor două firme vor expira, „gunoiul le va rămâne clujenilor la poartă şi sub nas”.


În replică, Primăria Cluj-Napoca i-a răspuns că responsabile de ridicarea gunoiului menajer şi a deseurilor produse de clujeni sunt firmele SC Rosal SA şi Brantner SA, contracte care se află în derulare în acest moment.

„Pentru acest tip de servicii municipalitatea are furnizori de servicii cu contracte în derulare, în acest moment singurul risc teoretic fiind cel de a nu avea unde duce gunoaiele menajere ale oraşului, legat de respectarea termenelor de execuţie anunţate de către Consiliul Judeţean Cluj pentru rampa de gunoi a municipiului. Licitaţia despre care se discută în aceste zile este cea privind serviciile de curăţenie a străzilor, în cadrul căreia în timpul lunilor calde se spală carosabilul şi se efectuează activităţi de măturare stradală, iar iarna se realizează deszăpezirea. Mai mult, în cazul acestor servicii nu există nicio secundă riscul de a rămâne neasigurate, Consiliul local aprobând prelungirea contractelor existente până la semnarea noilor contracte, obţinute în urma licitaţiei publice pentru care comisia de licitaţie a publicat la finalul săptămânii trecute raportul procedurii”, au declarat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.


 

abonare newsletter