Actualitate

FOTO INEDIT: La Cluj, maghiarii au defilat cu tricolorul românesc!

Peste 300 de persoane au luat parte, sâmbătă, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, la un marş prin centrul municipiului Cluj-Napoca, de la Institutul Teologic Reformat din Piaţa Avram Iancu şi până la Biserica "Sfântul Mihail" din Piaţa Unirii, participanţii intonând imnul Ungariei şi imnul secuiesc.

Maghiarii s-a adunat, sâmbătă, la ora 11.00, în faţa Institutului Teologic Reformat din Piaţa Avram Iancu, cu steaguri ale României, Ungariei şi Ţinutului Secuiesc, mulţi având în piept cocarde în culorile roşu, alb şi verde, scrie mediafax.

Aproximativ 300 de persoane au plecat apoi în marş pe bulevardul 21 Decembrie 1989, însoţiţi de o fanfară, şi au ocupat o bandă de circulaţie pe carosabil, până la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Mihail" din Piaţa Unirii, unde la ora transmiterii acestei ştiri are loc o slujbă religioasă.


În timpul marşului, participanţii au intonat cântece patriotice, dar şi imnul Ungariei şi imnul secuiesc.

Printre participanţi s-au numărat reprezentanţi ai UDMR, PPMT, dar şi consulul Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos. La finalul marşului, în faţa Bisericii "Sfântul Mihail" a apărut şi un grup de câţiva membri ai Mişcării de Tineret din cele 64 de Comitate, care au intrat şi ei la slujbă.


Programul manifestărilor de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni mai cuprinde, la Cluj-Napoca, de la ora 13.15, o ceremonie de depunere de coroane de flori la plăcuţa poetului maghiar Petofi Sandor de pe strada Avram Iancu, iar tot acolo vor fi susţinute discursuri de către oficialităţi locale şi lideri ai UDMR.

Sâmbătă, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, au loc manifestări în toate judeţele din Transilvania.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter