Actualitate

200 de simpatizanți ai Asociației Noua Dreaptă, în marș pe străzile Clujului (FOTO)

Aproximativ 200 de persoane participă la Marşul Memorial “Avram Iancu” organizat la Cluj de Noua Dreaptă. Acesta se desfăşoară în paralel cu manifestările Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

Sute de persoane s-au adunat în această după-amiază în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca pentru a participa la un marş organizat de Noua Dreaptă Cluj. La eveniment participă atât reprezentanţi ai Asociaţiei Noua Dreaptă Cluj cât şi reprezentanţi din mai multe organizaţii din ţară.

Manifestanţii scandează lozinci ca: “Unitate naţională”, “Noi suntem români aici pe veci stăpâni”, “România românilor”, “Harghita, Covasna, pământ românesc”, “Noua Dreaptă, mândrie naţională”. De asemenea, ei poartă steaguri tricolore, inscripţionate cu sigla asociaţiei, precum şi portrete cu Avram Iancu.


Traseul pe care îl urmează aceştia este: Piaţa Mihai Viteazu – Bl. Eroilor – Piaţa Avram Iancu.

Marşul se află la cea dea şasea ediţie şi este organizat cu scopul de a aduce un omagiu liderului revoluţiei române din Transilvania de la anii 1848-1849. Tot cu această ocazie se sărbătoresc şi 165 de ani de la victoria revoluţiei române în Ardeal.


Până în acest moment, nu au fost înregistrate incidente la acest eveniment.

Marşul s-a încheiat în Piaţa Avram Iancu cu discursurile liderilor Noii Drepte din ţară. În mesajul lor, aceştia au dorit să sublinieze că sunt împotriva intrării UDMR la guvernare şi că acest marş este: "o tradiţie, şi nu o contramanifestaţie, aşa cum au susţinut unii". De asemenea, a fost despachetat un tricolor uriaş.


 

 

abonare newsletter