Actualitate

Trei clujeni, rătăciți în Retezat au fost salvați de salvamontiști

Trei tineri din Cluj-Napoca s-au rătăcit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în Retezat, pe traseul spre Vârful Peleaga, din cauza ninsorii, viscolului și ceții.

Parcul National Retezat Parcul National Retezat

Turiștii, doi tineri de 21 de ani și o fată de 20 de ani au plecat sâmbătă spre Vârful Peleaga (2.509 m) și refugiul de lângă lacul Bucura, dar s-au rătăcit din cauza ninsorii, a viscolului și a ceții. Potrivit Agerpres, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, tinerii au cerut ajutor la 112, după ce au ajuns într-o zonă cu semnal de telefonie mobilă, ei fiind îndrumați spre Refugiul Bucura, aflat la circa o oră de mers de locul în care se găseau.

"Turiștii au ajuns la Refugiul Bucura și au rămas acolo peste noapte. Sunt într-o stare de sănătate bună. Am trimis o echipă de salvamontiști acolo, pentru că în zonă nu este semnal GSM și am dorit să fim siguri că turiștii au ajuns cu bine la acest refugiu", a declarat șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.


Potrivit acestuia, grupul a mai încercat să plece spre Refugiul Bucura și în cursul zilei de vineri, dar a fost întors din drum de salvamontiști pentru că în zonă era ceață și vântul bătea cu putere.

Turiștii au fost căutați cu două echipe de salvamontiști și jandarmi montani.

Ultimele Stiri
abonare newsletter