Actualitate

Un cuplu de îndrăgostiţi, rătăciţi în zona Cheile Turzii, salvaţi cu ajutorul coordonatelor de pe telefon

Sâmbătă seara, jandarmii clujeni au primit o solicitare prin 112 din partea unui turist aflat într-o drumeţie romantică în zona Cheile Turzii împreună cu prietena sa. Au fost găsiţi după ce au transmis coordonatele locaţiei afişate pe telefonul mobil.

Apelul a fost primit la 19.39, turistul spunând că împreună cu prietena sa pornise într-o drumeţie romantică dinspre Cheile Turzii, fără o destinaţie anume şi s-au rătăcit la un moment dat dupa ce au ieşit de pe un drum de ţară. "Dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj l-a întrebat pe  Remus P., turistul de 32 de ani, din judeţul Sălaj, care s-a rătăcit, dacă poate da detalii despre zona unde se află, acesta spunând că vede în zare trafic şi crede că este vorba de autostradă. Totodată acesta i-a spus dispecerului că are un telefon prin care poate preciza coordonatele exacte unde s-a rătăcit. Jandarmul de serviciu i-a solicitat tânărului respectivele coordonate, astfel încât un echipaj de jandarmi clujeni să poată identifica zona unde se află, pentru a putea fi recuperaţi în cel mai scurt timp", au declarat reprezentanţii Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Turda a ţinut în permanenţă legătura cu Remus P., astfel încât după o oră şi 10 minute de la primirea apelului, cei doi turişti au fost găsiţi pe un deal între cariera Sănduleşti şi Autostrada Transilvania, recuperaţi şi însoţiţi într-o zonă de siguranţă.


Cei doi turişti le-au mulţumit jandarmilor clujeni pentru efortul depus şi şi-au cerut scuze pentru situaţia creată.
În acţiunea de căutare-salvare a turiştilor rătăciţi în seara de 8 martie, au fost angrenate atât efective ale poliţiei cât şi ale salvamontului.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter