Actualitate

Avionul dispărut cu 239 oameni la bord, de negăsit după 16 ore. Presa chineză: a căzut în Vietnam

Un Boeing 777 aparținând Malaysia Airlines, care făcea legătura între Kuala Lumpur și Beijing, având 239 de persoane la bord, a dispărut deasupra Mării Chinei de Sud.

Mai multe țări din zonă au lansat misiuni de căutare maritimă și aeriană pentru localizarea aparatului, încă de negăsit după 16 ore de când a dispărut de pe radare, scrie AFP, citat de hotnews.ro.

Nimeni nu a reușit să localizeze zborul MH370, care transporta 227 pasageri de 14 naționalități și 12 membri ai echipajului.
Potrivit guvernului vietnamez, avionul a pierdut contactul aproape de spațiul aerian al provinciei Ca Mau, în sudul țării. Ar fi trebuit să ia contact cu controlul aerian din Ho Chi Minh, însă nu a mai apărut pe radar.


Această dispariție a provocat lansarea unor misiuni de salvare în marea Chinei meridionale, în special de țările care își dispută suveranitate anumitor zone din această regiune.

Potrivit stirileprotv.ro, aeronava este căutată de echipe din China, Vietnam, Malaezia, Filipine, Singapore. Statele Unite au anunțat că trimit și ei o echipă în ajutor.


Agenția de știri chineză Xinhua informează că avionul s-a prăbușit în apropiere de coasta sudică a Vietnamului, dar informația nu e confirmată oficial.

Conform Sky News, căpitanul aeronavei este Zaharie Ahmad Shah, un pilot de 53 de ani din Malaezia, cu peste 18.000 de ore de zbor.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter