Actualitate

Google sărbătoreşte Ziua Femeii printr-un logo special

Motorul de căutare online Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, începând de vineri, printr-un logo interactiv, care include o înregistrare în care femei de diferite rase şi naţionalităţi transmit "La mulţi ani!" persoanelor de sex feminin din întreaga lume.

Noul logo special este un material video care cuprinde chipuri feminine de diferite rase, naţionalităţi şi vârste, de culoare, caucaziene, dar şi din domenii de activitate distincte, de la femei care activează în armată, la femei în politică, jurnaliste şi sportive.

Din punct de vedere grafic, noul logo este reprezentat sub forma unei animaţii, în care sub literele din cuvântul "Google" sunt prezentate numeroase simboluri specifice persoanelor de sex feminin.


Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, a fost mai întâi un simbol al luptei pentru drepturile femeilor care munceau, apoi o sărbătoare a mamelor în ţările din fostul bloc sovietic, iar în prezent este un prilej de bucurie şi răsfăţ pentru toate femeile din lume.

Apărută într-o vreme a marilor tulburări sociale, Ziua Internaţională a Femeii s-a ales şi cu moştenirea protestului tradiţional şi a activismului politic. În anii de dinainte de 1910, destul de multe femei din ţările dezvoltate industrial munceau. Slujbele lor, majoritatea în domeniul textilelor şi al serviciilor casnice, erau însă supuse discriminării sexuale şi erau plătite mult mai prost decât cele ale bărbaţilor. Au apărut organizaţiile sindicale, iar de aici până la revoltele industriale n-a mai fost decât un pas.

abonare newsletter