Actualitate

Yannina Oltean, cercetată în libertate sub control judiciar

Procurorii clujeni au respins joi seara propunerea poliţiştilor de arestare preventivă a Yanninei Oltean. După aproape cinci ore de audieri, procurorii au decis ca tânără să nu fie prezentată unui judecător cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii au decis ca tânăra să fie cercetată în libertate sub control judiciar.

În perioada în care se va afla sub control judiciar, tânăra de 29 de ani din judeţul Hunedoara, Yannina Oltean, trebuie să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemată, să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de poliţie şi, să nu părăsească România fără încuviinţarea prealabilă a procurorului. În plus, cercetarea sub control judiciar înseamnă şi interdicţia de a deţine sau folosi arme.

În cursul zilei de 27 februarie, ca urmare a accidentului de circulaţie produs pe Calea Moţilor din Cluj-Napoca, tânăra de 29 de ani din municipiul Deva, conducătoare a autoturismului implicat, a fost reţinută pentru 24 ore de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” şi ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0.80 mg/l alcool pur în sânge”.


Yannina Oltean, şoferiţa care a provocat accidentul de pe Calea Moţilor în noaptea de miercuri spre joi şi a fugit de poliţişti avea o alcoolemie de 1,02 miligrame litru alcool pur în aerul expirat. Conform polițiștilor, tânăra s-a urcat în BMW-ul Z4 în zona Diesel. Urmărirea a început de pe Memorandumului şi s-a sfârşit pe Calea Moţilor unde a spulberat o maşină de taxi.

„În 26 februarie, ora 23:40, o femeie de 29 de ani din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moţilor, din Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus. Anterior accidentului, în Piaţa Unirii, conducătoarea autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de poliţişti, motiv pentru care echipajul de poliţie a trecut la urmărirea acestuia. Fiind testată cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat”, au declarat reprezentanţii IPJ Cluj.


În urma accidentului, conducătorul autoturismului care circula regulamentar şi doi pasageri au suferit răni uşoare, iar un alt pasager de 23 de ani a fost rănit grav.

Victimele au fost transportate la U.P.U. 1 Cluj-Napoca pentru acordarea îngrijirilor medicale.


Mama Yanninei Oltean a venit de la Deva pentru a-şi susţine fiica şi a precizat că aceasta este o fată olimpică, cu patru facultăţi şi masterate.

Avocatul tinerei este fostul consilier prezidenţial, politicianul Peter Eckstein Kovacs.

Ultimele Stiri
abonare newsletter