Actualitate

Cum comentează Emil Boc situația blocurilor turn de pe strada Măceșului

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că este de partea locuitorilor de pe strada Măceșului care au dat în judecată Primăria după ce un dezvoltator imobiliar a primit autorizație pentru construirea a nouă blocuri de 5-10 etaje într-o zonă exclusiv cu case.

Primăria Cluj-Napoca s-a ales cu un proces intentat de locuitorii de pe strada Măceșului care sunt nemulțumiți de faptul că pe strada lor se construiesc mai multe blocuri de 5-10 etaje. Oamenii s-au constituit într-o asociație și au dat în judecată Primăria, iar acum așteaptă primul termen din proces.

Întrebat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, cum comentează situația de pe strada Măceșului, primarul Emil Boc a declarat că este de partea locuitorilor de pe Măceșului și speră ca aceștia să câștige procesul.


“Consiliul Local a dat răspunsul și a arătat că din punct de vedere legal lucrurile arată bine pe hârtie, dar să vedem ce va decide instanța pentru că sunt lucruri care arată bine pe hârtie, dar realitatea este alta. Sper să câștige oamenii, eu sunt de partea lor”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit conducerii Primăriei, autorizația s-a emis pe baza legilor în vigoare, iar autoritățile locale nu pot refuza emiterea unei autorizații dacă toate documentele legale sunt în vigoare. Autorizațiile de construcție se emit pe baza prevederilor Planului Urbanistic General care este vechi de câțiva ani. Noul Plan Urbanistic General este în întârziere de câțiva ani.


Primarul Emil Boc a afirmat că singurul care poate opri autorizația este prefectul sau instanța.

abonare newsletter