Actualitate

Concurs maraton pentru programatori la Cluj-Napoca

Primul hackathon din Cluj-Napoca va avea loc în luna martie. 50 de programatori se întâlnesc în cadrul unui concurs pentru realizarea de diverse aplicații.

Primăria Cluj-Napoca, Cluj IT Cluster și Cluj Hub organizează primul hackathon din Cluj-Napoca, adică un maraton de programare. “Avem șansa de a avea la Cluj o componentă informatică de calitate. Colegii mei din Primărie au luat legătura cu cei de la Cluj IT și Cluj Hub și am decis organizarea acestui concurs”,  a afirmat primarul Emil Boc.

În luna martie, în cadrul concursului se vor întâlni 50 programatori care vor lucra pentru realizarea de aplicații mobile. Ei vor intra în concursul fulger numit hackaton. Primăria va pune la dispoziție o serie de date brute, precum: numărul locurior de parcare din Cluj-Napoca, orarul cluburilor sau restaurantelor din municipiu. Pe baza acestor date, ei vor face diferite aplicații cu ajutorul cărora cetățenii pot afla, de exemplu, dacă sunt libere locuri de parcare rezervate pentru cei care merg în vizită în cartierul respectiv sau dacă este deschis un anumit restaurant cu un anumit profil.


În 14 martie va avea loc startul concursului, în 15 martie dezvoltarea aplicațiilor, în 16 martie se încheie concursul, iar în 20 martie sunt premiați concurenții.

Concursul se va desfășura la sediul Cluj Hub de pe strada Pitești nr. 19.

Ultimele Stiri
abonare newsletter