Actualitate

Consiliul Judeţean se implică în proiectul Cluj Innovation City

Fundaţia cu ajutorul căreia vor fi solicitate fonduri pentru proiectul Cluj Innovation City va avea curând noi membrii, Primăria Cluj-Napoca fiind prima care s-a înscris în fundaţie.

Cluj Innovation City Cluj Innovation City

În şedinţa de Consiliu Judeţean de vineri, va fi supus votului consilierilor proiectul de hotărâre privind participarea forului judeţean la constituirea Fundaţiei Cluj Innovation City. Se vor mai înscrie Universitatea Tehnică, Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, Universitatea de Artă şi Design, Academia de Muzică Gherghe Dima şi Asociaţia Cluj IT.

“Obiectivul fundaţiei, este acela de a dezvolta un pol al inovării şi cercetării în municipiul Cluj-Napoca şi în zona metropolitană Cluj, respectiv Cluj Innovation City, orientat spre generarea de creştere economică sustenabilă bazată pe tehnologii şi procese antreprenoriale cu valoare adăugată mare, precum şi spre dezvoltarea comunităţii prin creşterea gradului de educaţie şi incluziune socială. Astfel, Cluj Innovation City va deveni una dintre cele mai avansate zone din punct de vedere economic, social şi cultural din Europa”, se arată în proiectul de hotărâre.


Investiţie de 300 milioane euro

După această etapă, cu ajutorul fundaţiei se va trece la faza următoare: depunerea proiectului pentru finanţare de la Uniunea Europeană în momentul în care depunerea de proiecte va deschide. Cluj Innovation City este un proiect ambiţios, un mare centru IT sau cu alte cuvinte, un oraş în oraş. Acesta va fi construit în Lomb, pe locul unde s-a dorit iniţial ridicarea cartierului de locuinţe Tineretului, după cum declara primarul Emil Boc în urmă cu aproximativ o lună. Cluj Innovation City se va întinde pe 300 de hectare şi va fi o investiţie de 300 milioane euro. Va avea peste 100.000 de locuitori, peste 20.000 de noi locuri de muncă, o creştere importantă a PIB-ului zonei, a exporturilor, a atragerii forţei de muncă bine pregătită în IT, în cercetare, dezvoltare, dar şi domenii conexe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter