Actualitate

VIDEO: Un preot din Timişoara proferă mesaje violent antisemite în timpul orei de religie

Un preot din Timişoara şi fost profesor de religie la Liceul Pedagocic Carmen Sylva a fost filmat când făcea remarci rasiste la adresa ţiganilor şi evreilor în timpul orei de religie.

O sursă anonimă a publicat recent pe YouTube o înregistrare video nedatată în care preotul le spunea elevilor, în timpul orei, despre ţigani că "dacă i-aş vedea la semafor, aş trece cu maşina înainte şi înapoi" şi "Mă, dacă Antonescu a făcut un lucru bun, a făcut bine că i-a exterminat", referindu-se la evrei.

Contactat de Hotnews.ro, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Timişoara, Lucian Florea a declarat că preotul a fost demis din funcţia de şef al Parohiei, dar poate sluji în continuare în Biserică.


"A fi paroh înseamnă a fi conducătorul Oficiului Parohial, iar părintele Andrei Lehaci a fost demis din această funcţie, dar rămâne în continuare slujitor în cadrul Bisericiii, la Biserica Parohiei Timişoara Mehala. Incidentul de care vorbiţi s-a întâmplat în urmă cu 7-8 ani, când părintele a fost pentru câteva luni profesor suplinitor. Acum dânsul nu mai are această funcţie. Este un incident regretabil de care Arhiepisciopia Timisoarei se delimitează clar", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Timişoara, Lucian Florea.
Andrei Lehaci este preot paroh la Biserica Ortodoxă din Mehala. Consiliul Eparhial Timişoara a decis, luni, după vizionarea filmuleţului de pe Youtube, revocarea preotului Andrei Lehaci din funcţia de paroh al bisericii din Mehala.

Ultimele Stiri
abonare newsletter