Actualitate

Primarul Tudor Ștefănie vrea mai multe străzi reabilitate și modernizate în acest an la Turda!

Primarul Tudor Ștefănie ne-a dezvăluit care sunt în acest an intențiile administrației locale privind reparațiile și modernizarea străzilor.

Edilul a precizat că până spre final de an suma la care se ridică investițiile va fi de 50 miliarde lei vechi, pentru reabilitări de străzi, lucrările vor fi executate cu cei de la Domeniul Public Turda.

”Mai este acea sumă de 130 miliarde la dispoziția noastră din creditul pe care l-am accesat și pe care o vom trasfera tot pentru drumuri, în final să avem cam 60-70% din trama stradală reabilitată. Dacă lucrurile vor sta așa eu zic că va fi cel mai bun an pentru modernizări stradale, 180 de miliarde înseamnă foarte mult. Urmează să stabilim și o prioritate a arterelor de circulație care să intre în acest proces de lucrări în perioada imediat următoare”, declară primarul Tudor Ștefănie.


În opinia sa, prioritățile sunt străzile Petru Maior, Sirenei, Vlăduțiu cu ieșire spre Băile Sărate. Nu va fi neglijată nici acea “centură ocolitoare “ formată pe AI.Cuza cu ieșire pe strada Clujului.

”În Poiana trebuie rezolvate străzile principale și în special cele care duc spre cimitire și care sunt mai populate….desigur fiecare cartier îșI va primi banii necesari asta după o analiză și o consultare în Consiliu Local. Să nu uităm de strada Crișan legătură cu strada Barițiu, vorbim și depre Potaissa după definitivarea lucrărilor Companiei de Apă Arieș, Barițiu trebuie continuată de la școala gimnazială spre Clujului, sunt câteva artere de circulație care înseamnă o reabilitare pe o sistematizare gândită, astfel încât traficul din interiorul orașului să se resolve”, comentează șeful executivului turdean.


În perioada următoare va fi definitivată o listă completă cu străzile ce intră în reabilitare în acest an, după o discuție în cadrul serviciului de specialitate al primăriei.

abonare newsletter