Actualitate

COD ROŞU de viscol pentru 6 judeţe. COD PORTOCALIU ŞI GALBEN în alte 24 de judeţe!

ANM a emis o avertizare COD ROŞU DE VISCOL pentru 6 judeţe din ţară. Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu şi cod galben de ninsori şi viscol valabilă de miercuri de la ora 06:00 până joi la ora 10:00 în mai multe judeţe din ţară.

Meteorologii au emis o avertizare cod roşu de viscol pentru judeţele Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa şi Tulcea, valabilă de la ora 15:00 la ora 22:00.

În intervalul menţionat vor avea loc intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Observaţii: până la ora 12, în toată zona avertizată, vântul şi ninsoarea au fost în intensificare progresivă.


Ponta: Starea de alertă poate fi extinsă şi pentru alte judeţe

Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se vor reuni la ora 15.00, fiind posibil ca starea de alertă să fie extinsă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii, a anunţat premierul Victor Ponta.

Starea de alertă va fi declarată pentru judeţele care urmează să fie atenţionate prin cod roşu.


"În baza ultimelor avertizări de la ANM, vom şti exact în ce judeţe concentrăm forţele. Dacă va fi cazul, la ora 15.00 vom extinde starea de alertă şi pentru alte judeţe afectate în mod deosebit de intemperii", a spus Ponta.

El i-a cerut vicepremierului Dragnea să explice că, prin starea de alertă, nu sunt alocate fonduri autorităţilor locale, ci că toate materialele sunt alocate din rezerva de stat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter