Actualitate

Operaţia copilotului Răzvan Petrescu, rănit în accidentul din Apuseni, s-a terminat. Vezi cum a decurs intervenţia

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a fost operat, luni, fiind supus unor intervenţii chirugicale la nas şi la picioare, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj.

Medicii au declarat că intervenţiile chirurgicale efectuate au fost un succes.

Copilotul Răzvan Petrescu, rănit în accidentul aviatic din Munţii Apuseni, a suferit, luni, o intervenţie chirurgicală la piramida nazală şi la femur, iar operaţia a decurs "foarte bine", afirmă tatăl bărbatului.


Dan Petrescu, tatăl copilotului, a declarat, luni, că Răzvan Petrescu ar putea fi operat şi la bazin, dar nu se ştie când va avea loc această intervenţie.

"Am vorbit cu medicul şi doar două cuvinte am vrut să aud. Mi-a spus că operaţia a decurs foarte bine şi e ok. Nu am alte amănunte. A fost operat la piramida nazală şi la un femur. Mi s-a spus că ar putea fi operat la bazin, dar nu ştiu când, în funcţie de starea lui de recuperare. Poate săptămâna asta, dar nu se ştie exact", a spus Dan Petrescu.


Intervenţia chirugicală efectuată, luni, de o echipă multidisciplinară de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a durat peste trei ore.

Directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, Monica Costin, a declarat, luni, că starea de sănătate a celorlalţi trei răniţi în accidentul aviatic din Munţii Apuseni este bună.


"Copilotul a intrat, luni, în sala de operaţie, se intervine chirurgical la nivelul piramidei nazale şi la femur. Ceilalţi trei răniţi sunt bine, evoluţia este favorabilă", a spus Costin.

Cei patru răniţi internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca Cluj sunt medicii Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş (Bihor ), precum şi copilotul Răzvan Petrescu.


Medicul coordonator al UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Adela Golea, declara, în 22 ianuarie, că toţi cei patru pacienţi au politraumatisme, ceea ce impune în continuare spitalizarea lor la secţia de terapie intensivă.

"Pacienţii sunt bine. Rămân internaţi la terapie intensivă pentru că aici rămân bolvanii care pot avea şi complicaţii pentru că traumatismele nu sunt simple, este vorba despre politraumatrisme. Chiar dacă unii mergeau pe picioare, nu înseamnă că nu au leziuni multiple - leziuni faciale, leziuni toracice, leziuni de membre şi leziuni toracice. Mai ales unde sunt cu intersectare costală, şi pe stânga, şi pe dreapta sunt însoţite de contuzii pulmonare care pot duce la complicaţii", spunea Golea.


Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, în 20 ianuarie, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, studenta de 23 de ani şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.

Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de localnici, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter