Actualitate

ULUITOR:Ministerul Apărării a identificat locul prăbuşirii avionului, dar datele nu au fost folosite

O informaţie-cheie a fost scoasă din raportul Guvernului despre accidentul aviatic din Apuseni, dezvăluie Hotnews. Conform site-ului, Ministerul Apărării a determinat distanţa dintre ultima poziţie cunoscută a avionului şi locul prăbuşirii, adică 2 kilometri, dar datele nu au folosite.

Mai exact, specialiştii din cadrul Centrului Operativ al Forţelor Aeriene ar fi identificat locul unde s-a prăbusit aeronava. Aceştia au observat când aeronava a dispărut de pe radar şi au localizat-o la circa 2 kilometri de locul unde a fost văzută ultima dată. Informaţia nu a fost solicitată de specialiştii ROMATSA, însă dacă ar fi fost folosită, victimele ar fi putut fi găsite într-un timp mult mai scurt.

Reprezentanţii Guvernului spun, însă, că nu au eliminat această informaţie din documentul pus la dispoziţia presei şi că acesta e doar o sinteză a raportului realizat de vicepremierul Oprea. Această sinteză conţine, doar informaţiile publice care nu aduc atingere siguranţei naţionale, potrivit unui răspuns al Executivului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter