Actualitate

Nicolae Cornea, noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă

Colonelul Nicolae Cornea este noul şef Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, funcţie pe care o preia vineri, după demisia lui Ion Burlui ca urmare a situaţiei privind intervenţia în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.

Colonelul Nicolae Cornea a fost împuternicit joi să preia atribuţiile funcţiei de inspector general al IGSU. Decizia a fost luată de premierul Victor Ponta, la propunerea ministrului Afacerilor Interne.

Nicolae Cornea îl înlocuieşte în funcţie pe Ion Burlui, care a demisionat miercuri, ca urmare a situaţiei privind intervenţia în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni.


Colonelul Nicolae Cornea a fost prim-adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

Nicolae Cornea are 46 de ani, în 1993 a absolvit Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", fiind şi licenţiat în drept. În perioada 1993-1994 a activat la Brigada de Pompieri a Capitalei, în 1994-1995 a fost la Comandamentul Trupelor de Pompieri, iar din 1995, la Grupul de Pompieri "General Magheru" al judeţului Vâlcea, unde a deţinut funcţia de locţiitor al comandantului (1996-2004).


Cornea a ocupat, din 2004 până în 23 ianuarie 2014, funcţia de prim-adjunct al inspectorului şef al ISU Vâlcea.

Premierul Victor Ponta a semnat, miercuri, decizia de eliberare a lui Ion Burlui de la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea lui Radu Stroe, care până joi a condus Ministerul Afacerilor Interne.

Etichete: demisie ion burlui igsu
Ultimele Stiri
abonare newsletter