Actualitate

Epava avionului pleacă spre Bucureşti

Epava avionului prăbuşit în Apuseni va fi dusă la Bucureşti pentru continuarea cercetărilor, spune şeful comisiei de anchetă privind accidentul aviatic.

Şeful Comisiei de anchetă privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni, Sorin Cimpoieru, a declarat, joi, că epava avionului va fi transportată la Bucureşti, unde va fi conservată pentru continuarea investigaţiilor, precizând că printre cauzele cercetate se numără şi condiţiile meteorologice, scrie Mediafax

El a spus că resturile epavei, depozitate temporar în comuna Horea, vor fi încărcate şi transportate la Bucureşti, unde vor fi depozitate pentru continuarea investigaţiilor.


Cimpoieru nu a dorit să spună locul unde va fi depozitată epava avionului, precizând doar că va fi în Bucureşti, iar aceste detalii depind de CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa aviaţiei civile).

"Ne aflăm cu resturile de epavă pe care le-am adus de la locul producerii accidentului. Vrem să le încărcăm, să le depozităm şi să le conservăm în vederea continuării investigaţiilor", a spus şeful Comisiei de anchetă.


El a adăugat că de trei zile comisia de investigaţii privind acest accident aviatic a cules probe, le-a conservat şi sigilat şi a făcut măsurători în cadrul investigaţiei tehnice.

Întrebat dacă există o concluzie preliminară, el a spus că sunt anumite concluzii care se vehiculează, printre care şi condiţiile meteo care ar fi influenţat acest accident.


Întrebat dacă eroarea de pilotaj ar putea fi o cauză, el a afirmat că nu poate spune, în momentul de faţă, însă a precizat că se va ţine cont de toate aceste aspecte.

"Nu pot să vă spun de problemele de pilotaj, acestea sunt lucruri de care ţinem cont şi voi ţine cont de tot ce se putea întâmpla aici, toţi factorii care au determinat producerea evenimentului vor fi luaţi în calcul. Nimic nu va scăpa, nimic nu va fi trecut cu vederea. Nu este nimic de ascuns, suntem foarte deschişi", a afirmat el.


El a adăugat că avioanele de tipul celui prăbuşit în Apuseni nu au cutie neagră, însă sunt multe alte lucruri care pot duce la determinarea cauzelor.

Întrebat din nou despre condiţiile meteo, el a spus că acestea puteau influenţa atât funcţionarea motoarelor, cât şi profilul de zbor şi menţinerea avionului în zbor.


"Condiţiile meteo pot influenţa atât funcţionarea motoarelor, cât şi profilul de zbor şi menţinerea avionului în zbor, mă refer la portanţă, la ceea ce înseamnă modificarea parametrilor aerodinamici", a afirmat acesta.

Ultimele Stiri
abonare newsletter