Actualitate

Procesul lui Marga, mutat la Baia Mare pentru a-l feri de PRESĂ!

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis marţi strămutarea cauzei în care Andrei Marga se judecă cu Cornel Sârbu referitor la calitatea sa de colaborator al securității, de la Cluj la Baia Mare.

Procesul lui Marga, mutat la Baia Mare pentru a-l feri de PRESĂ! Procesul lui Marga, mutat la Baia Mare pentru a-l feri de PRESĂ!

Motivarea care a sta la baza strămutării a fost faptul că Marga susține că accesul presei la proces îi aduce prejudicii de imagine şi face presiuni asupra magistraţilor, scrie gazetadecluj.ro. Marga a cerut în repetate, dar fără succes, secretizarea procesului.

Andrei Marga a deschis în 2012 un proces împotriva lui Costel Sârbu, conferenţiar la Facultatea de Chimie a Universităţii Babeş-Bolyai, care l-a acuzat în mod public de colaborare cu securitatea. Marga solicită plata a 100 000 lei pentru daune morale, deoarece prin afirmaţiile sale publice,Sârbu a “depăşit limitele libertăţii de exprimare şi a adus atingere dreptului la demnitate, onoare şi reputaţie”.


La ultimele termene, Costel Sârbu a cerut de la CNSAS dosarul lui Marga, dar a solicitat revenirea cu o adresă din partea instanţei de judecată, după ce instituţia care gestionează arhiva fostei securităţi a trimis doar documente din care rezultă urmărirea lui Marga încă din liceu. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter