Actualitate

ABSURD: ROMATSA: Semnalul de urgenţă emis de aeronava BN2 trebuia decriptat la Moscova

Au existat informaţii de la aparatele aflate în zbor că avionul prăbuşit luni avea funcţională staţia de transmitere a unui semnal în caz de urgenţă. Semnalul trebuia decriptat la centrul de la Moscova, dar experţii din capitala Rusiei nu au răspuns apelurile telefonice şi mesajelor electronice ale părţii române se arăta într-un raport preliminar al ROMATSA, informează Digi 24.

ABSURD: ROMATSA: Aeronava BN2 emitea un semnal de urgenţă care trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat ABSURD: ROMATSA: Aeronava BN2 emitea un semnal de urgenţă care trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat

"Au existat informaţii de le aeronavele în zbor despre emisia staţiei ELT a aeronavei YRBNP dar nu a existat Informare de la centrul COSPAS-SARSAT, prin centrul alocat de la Moscova (MCC), fiind ulterior contactat MCC de către ROMATSA (telephonic şi e-mail), fără niciun rezultat", se mai spune în documentul citat de Digi 24.

Coordonatele avionului, confirmate de unul dintre pasageri la 16.30.


La ora 16.04 a fost primită informarea de la ISU Oradea că există o aeronavă aterizată forţat, localizată la sud de lacul Fântânele, cu coordonatele de localizare, potrivit raportului preliminar al ROMATSA.

Ulterior, a apărut informaţia că aeronava a căzut între peştera Scărişoara şi Huedin. La 16.08, ISU Alba a confrmat informaţia şi poziţia.


"La ora 16.30 ISU Alba a confrmat că există coordonatele geografce de la pasager de pe telefonul mobil şi a transmis aceste coordonate', mai spune documentul.

Reprezentanţii Centrului COSPAS din Moscova au declarat, pentru Digi24, că în cursul zilei de luni, nu au primit niciun semnal de urgenţă din spaţiul aerian românesc şi nicio informaţie din România.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter