Actualitate

Cine sunt persoanele de la bordul aeronavei prăbuşite lângă Beliş

Din primele informaţii cunoaştem numele a patru persoane aflate în aeronava prăbuşită lângă Pasul Ursoaia.

Aeronava de tip BN2 care s-a prăbuşit era pilotată de Adrian Iovan, care a raportat că are o problemă la bord şi că va executa o aterizare forţată.

Sorin Ianceu este chirurg la Spitalul Municipal Beiuş şi membru al echipei de transplant.


Un alt pasager al aeronavei este Radu Zamfir, coordonatorul echipei de transplant. Zamfir este cel care a apelat serviciul 112 şi a anunţat despre producerea accidentului. Tot el este cel care le-a acordat victimelor primul ajutor.

Un alt nume confirmat că se afla în avion este cel al dr. Valentin Calu, de la Spitalul Elias."Doctorul Calu, purtătorul nostru de cuvânt este unul dintre cei care se aflau în avion. Tot ce ştiu este că ei trăiesc, dar nu ştiu exact care este starea lor de sănătate. Se află într-o pădure lângă Huedin şi aşteaptă ca echipajele de ambulanţă să-i preia”, a declarat Dana Safta, director medical al Spitalului Elias, pentru Adevărul.


Dr. Pantiş a declarat, pentru Agerpres, că a reuşit să vorbească la telefon cu cei accidentaţi imediat după accident, dar că de atunci nu a mai reuşit să stabilească legătura cu ei.

Cât de grav sunt răniţi?

"Toţi sunt răniţi şi le este foarte frig", a precizat Dr. Pantiş care a vorbit cu dr. Ianceu, care are fractură de membru superior, contuzie de coloană, un picior rănit. Ceilalţi - piloţii, se pare, că au fracturi la membre inferioare, iar medicul de la Elias are contuzie toracică şi respiră greu', a precizat dr. Pantiş. Ea a adăugat că s-a renunţat la operaţia de prelevare de ficat care trebuia să fie făcută de medicii din avionul aterizat forţat


"Programata prelevare de organe trebuia să aibă loc în paralel, să se sincronizeze. Echipa de la Bucureşti trebuia să preleveze ficatul donatorului, ce urma să fie transportat cu avionul în Capitală, iar echipa din Cluj, să preleveze rinichii, pentru un pacient din Cluj. Veniţi cu o ambulanţă din Cluj-Napoca, medicii clujeni, conduşi de dr. Constantin Liviu, au prelevat luni seară rinichii de la donatoare. Împreună ar fi prelevat mai multe organe pentru a salva viaţa altor pacienţi care aveau nevoie de ele. Din păcate, a trebuit să renunţăm la prelevarea ficatului, dar important este că sunt în viaţă", a mai spus dr. Pantiş.

Un avion medical de mici dimensiuni, de tip BN 2, condus de pilotul Adrian Iovan, a aterizat forţat în zona Beliş, în urma unei probleme apărute la bord.

Ultimele Stiri
abonare newsletter